Problem - DVD
Witam serdecznie :)
Pewnego wieczoru chciałem ogląnąć sobie film dvd. Wkładam płytke do napędu, uruchamiam film, a tu wyskakuje bład, że jest ustawiony zły region napędu. No dobrze oki, wiec sprawdzam, płytka obsługuje region 2, no i w tym momencie byłem w szoku, ponieważ moje wszystkie dotychczasowe płytki dvd to region 2. Sprawdzam inne płytki, nie chodzą :(. Sprawdzam we własciwościach napędu DVD jaki region mam ustawiony. Okazuje się ze ustawiony napęd jest na region 1. Nie wiem jak to sie stało, nigdy nic tam nie zmieniałem, i nigdy z regionem nie miałem problemów, a teraz nie wiadomo dlaczego wszystkie moje płytki nie chcą sie uruchamiać bo jakimś cudem region napędu został zmieniony na region 1. Wszystko było by oki, ale gdy chciałem zmienić we własciwościach nepędu dvd region, czyli region 1 zmienić na region 2, napotkałem problem. Mimo ze pisze że moge jeszcze 3 razy zmienić region, to niestety cały czas mam region 1, i nie moge tego zmienić. Prubowałem zmienić to programem "DVDDecrypter" bo ma taką opcje, ale niestety nic z tego. Jak był region 1 tak jest cały czas. Normalnym sposobem nie moge tego zmienić. Proszę o pomoc?? Czy ktoś coś wie w tej kwestii???
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
http://www.inmatrix.com/files/dvdgenie_download.shtml
<P>Wielkie dzięki :)</P> <P> Pozdrawiam :)</P>