[PROBLEM] Compaq Presario 1200

Naprawiam laptopa Compaq Presario 1200 (LX509). Problem tkwi w tym, źe nie ma dźwięku. Nawet gdy go sformatowałem i zainstalowałem sterowniki pobrane z oficjalnej strony to dźwięku nadal nie ma. Karta dźwiękowa jest poprawnie zainstalowana, w menadrzeźe urządzeń nie ma źadnych błędnych komunikatów.
Korzystam w Windows ME.

Czy moźe ktoś wie gdzie leźy problem.
Moźe sterownik do k. dźwiękowej jest niepoprawny...?

Pomóźcie... :(

Odpowiedzi: 4

koton:
Znajmomy dał mi radę, źeby sformatować i wgrać sterowniki od k. dźwiękowej począwszy, bo podobno inne stwarzają konflikt.

Cóź, róźne ciekawe pomysły mają ludziska :lol:
Jeśli juź, to po formacie i wgraniu systemu zaczynasz instalowanie od sterowników płyty głównej !! Zapewne tak zrobiłeś, prawda ? :P Jeźeli jest głośniczek, tzn, źe jakiś dźwięk jest zainstalowany. Zapodaj zrzut okna menedźera urządzeń z rozwiniętą gałęzią "Kontrolery dźwięku, wideo i gier" albo opisz co tam się znajduje.
Ucho
Dodano
18.02.2006 19:36:08
koton:
Znajmomy dał mi radę, źeby sformatować i wgrać sterowniki od k. dźwiękowej począwszy, bo podobno inne stwarzają konflikt.

Cóź, róźne ciekawe pomysły mają ludziska :lol:
Jeśli juź, to po formacie i wgraniu systemu zaczynasz instalowanie od sterowników płyty głównej !! Zapewne tak zrobiłeś, prawda ? :P Jeźeli jest głośniczek, tzn, źe jakiś dźwięk jest zainstalowany. Zapodaj zrzut okna menedźera urządzeń z rozwiniętą gałęzią "Kontrolery dźwięku, wideo i gier" albo opisz co tam się znajduje.
Ucho
Dodano
18.02.2006 19:36:08
Głośniki włączone.
A ikonka jest.

W sumie tak zrobiłem. Do menadźera dodało się jedno urządzenie VIA oraz drugie o nazwie: _!. Po aktualizacji sterownika dla urządzenia _! i restarcie w menarzeźe jest tylko VIA, ale dźwięku nie ma.
W jednym miejscu jest wyciszony wskaźnik i nie mogę usunąć tego "ptaszka". Jest to mskaźniku mikrofonu.
koton
Dodano
18.02.2006 15:58:54
koton:
Moźe sterownik do k. dźwiękowej jest niepoprawny...?

Jeźeli tak, to w menedźerze urządzeń będziesz miał konflikt. Najpierw to sprawdź (PPM Mój komputer>Właściuwości>Sprzęt>Menedźer urządzeń.
Zobacz czy głośniki są po prostu niechcący wyłączone (Start>Program>Akcesoria>Rozrywka>Regulacja głośności> odznacz kwadracik "wycisz wszystkie".
Masz w Tray–u ikonkę głośniczka ??
Ucho
Dodano
18.02.2006 15:27:53
koton
Dodano:
18.02.2006 15:10:37
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1