Problem być może z napędem.

Zgrałem sobie na płytki dvd kilka seriali w formacie .avi . Jakiś czas temu zrzucałem spowrotem na dysk jeden z nich i było wszystko ok. Od niedawna kiedy wkładam płytkę z serialem, komp ma kłopoty z jej skopiowaniem schodzi mu nawet do godziny i dłużej, a po skopiowaniu jakość seriali jest koszmarna, ma także kłopoty z odtworzeniem plików bezpośrednio z płyty. Identyczne pliki które są na twardym dysku odtwarza bez problemu. Zawartość płytki pokazuje bez problemu ale jak przyjdzie skopiować pliki to albo się zawiesza albo zamula. Problem dotyczy wszystkich płytek z serialami a mam ich pięć, także to raczej nie wina płyty. Mam nagrywarkę dvd lg . Poza tym działa bez zarzutu inne płyty czyta i wypala. Niedawno robiłem format tylko nie mogę sobie przypomnieć czy udane kopiowania były przed formatem czy już po. Jaka może być przyczyna takiej sytuacji?

Odpowiedzi: 1

IMO trafiles na slaba serie plytek. To zdarza sie ostatnimi czasy bardzo czesto, a w przypadku tanszych plytek (ok 1 zl) to juz jest nagminne...
brtx
Dodano
12.06.2006 14:58:09
  • arcymag 12.06.2006 15:53:47

płytki to platinum i tdk jak dotąd nie miałem z nimi problemu, inna sprawa że u dwóch kumpli płytki były odczytywane ok. Napęd nie zachowuje się jak uszkodzony odtwarza i wypala tylko te konkretne pięć sprawiają mu duże kłopoty z odczytem.

arcymag
Dodano:
12.06.2006 10:20:46
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1