Problem, ale nie wiem jaki:/
Witam!
Mam ogormny problem – otoz wczoraj moj komputer zaczal fiksowac – w sensie najpierw sie wylaczyl, pozniej nie chcial odpalic, a jak juz odpali to wylacza sie w momencie startu widny albo jeszcze wczesniej. Czasami w ogole nie reaguje na wlacznik, a czasem mrygna tylko diody lub zakreci chwilke wentylator przy procku.
Bylabym wdzieczna za wszelka pomoc...
Mam ogormny problem – otoz wczoraj moj komputer zaczal fiksowac – w sensie najpierw sie wylaczyl, pozniej nie chcial odpalic, a jak juz odpali to wylacza sie w momencie startu widny albo jeszcze wczesniej. Czasami w ogole nie reaguje na wlacznik, a czasem mrygna tylko diody lub zakreci chwilke wentylator przy procku.
Bylabym wdzieczna za wszelka pomoc...
Odpowiedzi: 3
Proste acz czasem zaskakująco skuteczne: posprawdzaj kable z gniazdka i listwę, podłanczając np. lampkę nocną do listwy do karzdej wtyczki po kolei bo blaszki w listwach lubią się odginać jak często cosik tam przełanczasz i wtyczki wtedy luźno trzymją.
Morze nie jest to jakas olśniewająca wskazówka ale zanim zaczniesz rozkręcać komputer na części warto zacząć ot takich prostych spraw.
Morze nie jest to jakas olśniewająca wskazówka ale zanim zaczniesz rozkręcać komputer na części warto zacząć ot takich prostych spraw.
sprawdz dokłądnie wszystkie kondensatory na płycie głównej. Bo jesli jakois jest wypukły to mobo do naprawy iść musi
Zrób konserwację kompa,odkurzanie,czyszczenie styków i wentylatorów – sprawdź wszystko dokładnie.
Poźycz zasilacz podłącz i sprawdź komp.
Poźycz zasilacz podłącz i sprawdź komp.
Strona 1 / 1