problem aktualizacją windows ubdate XP
Witajcie nie mogę zrobić aktualizacji w XP cały czas pokazuje 0% albo dochodzi do 30 i stoi w miejscu a automatyczna aktualizacja teź nie działa ostatnią udało mi się zrobić 7 lutego 2003 próbowałem o róźnych porach i nic
Odpowiedzi: 10
Wreszcie sobie poradziłem miałem włączony serwer proxy w Dialogu po jego wyłączeniu wszystko jest ok. nie wiem, dlaczego ale waźne jest ze wszystko chodzi
:D
:D
Dzięki za porady spróbuje to jakoś przeczytać nie znam angielskiego a mój Internet translator nie tłumaczy tego drobnego tekstu tyko pokazuje same cyfry :oops:
Wejdz na http://v4.windowsupdate.microsoft.com/troubleshoot/ i poczytaj. Jest tam podobny problem – "Scan Hangs at 0%", lub "Scan for updates freezes or stops at 0%". Sugeruje sie pobranie poprawki z http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/downloads/list/webdev.asp lub inne rozwiazania – np. naprawe IE badz uzycie SSL do polaczenia, lub tez zaznaczenie w polaczeniu "automatycznie wykryj ustawienia" i "uzyj skryptu konfiguracji".
Zerknij rowniez do innych zawierajacych podobne do Twoich problemy.
Zerknij rowniez do innych zawierajacych podobne do Twoich problemy.
Zauwaźyłem ze jak uruchomię aktualizacje i najpierw zrobię tak spersonalizuj witrynę windows update a później skanuj w poszukiwaniu aktualizacji to dochodzi do 33% a w wybierz aktualizacje do pobrania pokazuje 66% i na tym koniec :oops:
Temat spotykany,teź przeze mnie na moim kompie,po odinstalowaniu waźnych współpracujących z sys aplikacji.Pozornie usuwamy full,razem z bibliotekami.
Kłopoty zaczynają się,gdy sys staje się niestabilny m.inn. nie działa Windows Update.Pada spójność logiczna Rejestru.
Ja usunąłem tą usterkę [w gorszym stanie,bo update wogóle nie chodziło]poprzez przywrócenie kopii Rejestru sys utworzoną na sprawnym sys.
Ale moźe być kilka innych przyczyn i jeźeli EL NINO ci nie pomoźe,to pozostanie format z Boźą pomocą.
Pozdrawiam. :)
Kłopoty zaczynają się,gdy sys staje się niestabilny m.inn. nie działa Windows Update.Pada spójność logiczna Rejestru.
Ja usunąłem tą usterkę [w gorszym stanie,bo update wogóle nie chodziło]poprzez przywrócenie kopii Rejestru sys utworzoną na sprawnym sys.
Ale moźe być kilka innych przyczyn i jeźeli EL NINO ci nie pomoźe,to pozostanie format z Boźą pomocą.
Pozdrawiam. :)
Wpisałem jak mi poradziłeś pokazał się komunikat ze nie moźe odnaleźć c;windowssystem32System32Catroot2Edb.log chyba ze znów coś źle zrobiłem a co do łączy to mam ISDN w dialogu i hula na ful
Po pierwsze, to nie powinieneś tego wpisywac łącznie w jednym ciągu. Najpierw cmd i dopiero po uruchomieniu Wiersza polecen w nim wpisujesz całą resztę. Po drugie – bez kropki na końcu, bo jak przypuszczam tą kropkę tam wpisałeś a po trzecie moźe rzeczywiście winne są łącza ? Chociaź to marne tłumaczenie i nie chce mi się za bardzo w to wierzyć.
XP mam oryginał dzwoniłem nawet do Microsoft odpowiedzieli ze łącz są przeciąźone próbowałem wpisać ten tekst cmd del /q "%SystemRoot%System32Catroot2Edb.log.do uruchom pokazuje mi sie c:windowssystem32cmd.exe z wresja xp i daje nie działa :oops:
W Uruchom wpisz cmd i pozniej del /q "%SystemRoot%System32Catroot2Edb.log. Po tym sprobuj zrobic aktualizacje.robson:nie mogę zrobić aktualizacji
a masz orginał czy pi :roll: rata
Strona 1 / 1