Proble z siecią bezprzeowdową
Od paru dni staram się połaczyć dwa komputery bezprzewodowo bez Acess Pointa. W nazwie sieci na jednym i drugim komputrze wpisuje, np: MSI_ad.hoc, uwierzytelnienie sieciowe otwarte, szyfrowanie danych wyłączone zaznaczam źe to jest sieć typu komputer–komputer w ustawieniach zaawansowanych ustawiam tylko sieci typu komputer komputer. Parę razy udało mi się polączyć z komputerami laptop odbierał sygnał od stacjonarnego, ale na tym się kończyło mam udostępnione połączenie internetowe ale nie mogę przeglądać stron www. Nie mogę wyszukać na laptopie lub stacjonarnym komputerów w sieci. Co robie źle bo instrukcja, która była dołączona do karty bezprzewodowej od stacjonarnego jest do d..y.
Odpowiedzi: 4
Dzięki, komputery się juź widzą, ale nadal mam problem z internetem nie mogę się połączyć mimo tego, źe zaznaczyłem w opcjach karty sieciowej udostępnienie internetu.
Ustaw na obu kartach IP manualnie – np. 192.168.0.1 na udostepnionym kompie,192.168.0.2 na drugim, maske 255.255.255.0, jako brame IP kompa udostepniajacego neta i DNS tak samo z pierwszego kompa. Udostepnianie neta powinno dzialac. U mnie na XP z automatyczym przydzielaniem IP tez nie dzialalo.Ustawione recznie smiga az milo!!
Pozdrowionka!!
Pozdrowionka!!
internet mam udostępniony, natomiast ip karty ustawiają automatycznie.
ja za duźo sie nie znam, ale moze choć troche pomoge..
1. na komputerze na którym masz internet trzeba odpowiednio udostępnił połączenie , zeby inne kompy mogły wchodzić na strony itp
2. wypadało by wlasnoręcznie na obydwóch komputerach wpisać adresy (IP np . 192.168.1.1 , 192.168.1.2 , maske sieci, brame, i DNSy)
... to tyle z moje strony nie wiem czy te rady pomogą.. ale chciałem dobrze :)
pozdro :)
1. na komputerze na którym masz internet trzeba odpowiednio udostępnił połączenie , zeby inne kompy mogły wchodzić na strony itp
2. wypadało by wlasnoręcznie na obydwóch komputerach wpisać adresy (IP np . 192.168.1.1 , 192.168.1.2 , maske sieci, brame, i DNSy)
... to tyle z moje strony nie wiem czy te rady pomogą.. ale chciałem dobrze :)
pozdro :)
Strona 1 / 1