Problę z monitorę ;[

Borykam sie z problemem mianowicie co jakis czas przy rozruchu kompa wyskakuje mi jeszcze przed wstaniem windowsa komunikat 'Hardware Monitor found an error. Please enter Power options cos tam cos tam'. W BIOSie w zaklaadce Power–>Hardware Monitor–> VCORE Voltage mam na czerwono podswietlona wartosc linijki +3.0 Voltage czy jakos tak. Prosze o pomoc gdyz nie wchodza mi zadne gry, a czasami nie moge uruchomic normalnie komputera.

Odpowiedzi: 6

Moźe pomóc, nie musi.
spiderko
Dodano
26.02.2006 12:40:55
A czy moze pomoc po prostu wyczyszczenie zasilacza? Bo fakt, ze zasyfiony jest jak radziecki strych...
Adzior
Dodano
26.02.2006 12:21:44
A w czym ma ten ktoś Ci pomóc ?
Zasilacz kupić i wymienić?
Przecieź sam napisałeś, źe 3,3 jest poniźej 3V, więc trudno isę dziwć, źe sprźet się buntuje.

Oczywiście mozan próbować rozloźyć zasilacz, wyczyscić go, a moze nawet wyregulowac to i owo, ale nie ma pewnosci, źe poza etap pob wyjdziesz.
Poźycz od kogoś zasilacz i sprawdź przy jego uzyciu co sie będzie działo.

PS.
To, źe "wczoraj" działało, a "dziś" nie to źadna nowina – sprźet wieczny nei jest.
Rebe
Dodano
26.02.2006 12:18:59
Czy ktos mi laskawie pomoze?
Adzior
Dodano
26.02.2006 11:51:18
Sprzęt – nie wymieniam całego, powiem tyle, bo to chyba istotne, źe szmat czasu nie wymieniałem zasilacza. Napięcia na głównych liniach ok, tyle źe w polu +3.3 V wartość oscyluje poniźej 3 V. Błąd wystąpił niedawno, co szczególnie mnie dziwi, poniewaź jeszcze w 2005 roku wymieniałem jedynie dysk i RAM, a i wtedy problem nie wystąpił od razu. Dopiero niedawno, co szczególnie mnie dziwi.
Adzior
Dodano
25.02.2006 18:13:38
Seria pytań, odpowiedzi na nie powinny być w wiadomości otwierającej, tak nawiasem mówiąc/pisząc.

– jaki masz sprzęt? (nie pisz źe obudowa jest czarna, bo się zastrzele)
– jaki zasilacz?
– jakie napięcia są na głównych liniach (+12V, +5V, +3.3V)
– w jakich okolicznościach pierwszy raz wystąpił ten błąd, moźe coś zmieniałeś w komputerze?
spiderko
Dodano
25.02.2006 16:31:11
Adzior
Dodano:
25.02.2006 15:22:48
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1