Problaem z rozdzieleniem neostrady...

Witam,

przeczytałem kilka razy "przyklejony" post o rodzielaniu internetu i nie znalazłem tam odpowiedzi na mój problem.

Otóź wraz z neostradą otrzyamałem modem USB(Sagem). Jeden komputer posiada system Windows 98 (chciałbym, źeby to był serwer), a drugi Windows XP. Na komputerze z Win 98 mam 2 karty sieciowe. Posiadam takźe switch i program Sygate Home Network. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak mogę skonfigurować neostradę posiadając te rzeczy?
Największym problemem jest to, źe neostrada nie jest podłączana przez zwykły kabel sieciowy, ale przez USB :(

Odpowiedzi: 2

a ja bym ci polecił kupić router :D są niedrogie modele, np D–Link'a
kris_
Dodano
27.02.2005 21:02:58
Nieszkodzi źe przez usb, da się ją rodzielić. Ja rozdzielałem z 98SE za pomocą Kario WinRute bo poprzez wbudowany w 98SE mechanizm rozdzielający nibardzo daje se radę z aDSL. Z XP na 98 jest prościej bo XP radzi se z tym wyśmienicie. Panel sterowania–połączenia sieciowe i potem za rączkę program cię poprowadzi. Ale będziesz bardziej naraźony na ataki z sieci poprzez otwrtą non stop podczas połączenia bramkęudostępnienia więc cię zabezpiecz. A jesli chodzi o 98 to polecam Kario Win Rute, był dołączany kilka razy do gazet albo zassij z śieci to freeware więc znadziesz. I jesze jakąś lekturkę jak go zkonfigórować.
Pan i pastuch
Dodano
25.02.2005 04:15:07
jazonik
Dodano:
05.02.2005 18:04:59
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1