Probem z XP kompem(MASAKRA)
Mam ogromny problem do rzeczy.Wczoraj chciałem włączyć grę a tu nagle wyskoczył błąd.Kasperskim przeskanowałem i znalazł trochę wirusów ,ale dalej błąd się pokazywał niestety błąd zaczął się pokazywać w innych rzeczach np Photoshopie,innych grach.... Pomyślałem ,że może coś w windowsie się coś stało to zrobię format c i reinstall.Po zrobieniu ku zdziwieniu dalej występował błąd .Nawet próbując instalować programy wyskakiwały błędy uszkodzenia plików.Przeinstalowałem na inny windows(win 7) i dalej to samo .Teraz gdy wejdę w jakiś folder po kilku sekundach pojawiają się 2 nieznane pliki,po usunięciu ich pojawiają się kolejne 2 nowe i na dodatek zawsze włącza się eskploracja z boku okna .Czy z formatowanie wszystkich partycji i zainstalowanie nowego systemu da pożądany efekt,czy to am sens?Co mam robić?
Odpowiedzi: 2
[quote=Trox]..... Czy z formatowanie wszystkich partycji i zainstalowanie nowego systemu da pożądany efekt,czy to am sens?Co mam robić?[/quote]
[b]S[/b]formatowanie - jak sam wykazałeś - sensu nie ma. Można usunąć jeszcze partycje i wyczyścić MBR, ALE najpierw zadaj sobie pytanie: co będzie szybsze - przeinstalowanie systemu czy sprawdzenie czym była zarażona owa gra, i znaleźć opis rozwiązania problemu?
Przeczytaj dokładnie, ale to bardzo dokładnie to, co mam w swoim zielonym sigu.
Bo na razie możemy ci powiedzieć o tym błędzie tylko jedno: Nie nie zrobisz, skoro nawet! format nie pomógł.
Będziesz na niego skazany na dożywocie. Nawet w nowym kompie będziesz go miał ]:->
A wiesz czemu?
Bo nie napisałeś nic o błędzie: skąd się bierze, jaki komunikat się z tym wiąże... słowem: NIC treściwego.
Chyba jednak trzeba będzie zacząć kwestować na etat forumowej wróżki i biegiem ją tu zatrudnić......
Masz do dyspozycji podgląd zdarzeń, programy do testowania RAM-u (gdzie mogło przechować się to, co przetrwało format), masz ComboFixa, HiJacka i na pęczki innych analizerów, ale po co... niech ludzie zgadują :/
Z jednym masz rację: ten post to masakra.
Strona 1 / 1