Probem z GF 6600 - dziwne dźwięki !

Mam problem z kartą graficzną, a mianowicie np. w grach cały czas dziwnie coś w niej cyka, np. na forum u góry jak jest reklama i pokazują się napisy ona również sobie dziwnie cyka i nie wiem co to może być.
Sprzęt mam na gwarancji, ale chciałbym otrzymac kilka odp. żeby móc tym osłom w sklepie coś powiedzieć żeby nie próbowali mnie spławić twierdząc ze jest ok. Kolezanka ma identyczną karte i u niej takiego efektu nie ma.

Dodaje zdjęcie znalezione w internecie karty graf. widać na niej jakby kilka zwojów, wrażenie mam takie jakby to własnie od tego czegoś wydobywały się te dźwięki bo jak dotkne to palcem, dźwięk jest przytłumiony, odejme palca dźwięk jest taki jakby delikatnie metaliczny - przytkne palec dźwięk jest przytłumiony !?

Mój sprzęt:
Płyta główna - Gigabyte GA-K8NE
Pamięć - DDR 512Mb PDP
Procesor - AMD Sempron 3000+
Karta Graficzna - GeForce 6600 PCI-E
Zasilacz - Modecom Feel 350W

Odpowiedzi: 1

Cewki wydają taki dzwięk, dokładnie w tym rejonie na fotce, można je pomalować lakieriem bezbarwnym lub zalać silikonem montażowym.
spiderko
Dodano
23.01.2007 22:30:37
  • Misiorex 24.01.2007 17:51:50

Spiderko - jeśli mam całego kompa włącznie z grafiką na gwarancji to czy nie lepiej iść do sklepu i to zgłosić ? wymienić powinni na taką która pracuje cicho czy tak ? nie chciałbym nic kombinować bo jeśli by się coś z nią stało to pewnie gwarancji nie uznają jeśli dojdą że tą cewke np. pomalowałem lakierem. <br>

Misiorex
Dodano:
23.01.2007 20:40:19
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1