probelmy z instalacja
chcialabym wyprobowac win 2000–wiem ze to forum dla xp, ale te systemy wydaja mi sie podobne,
:idea:
wiec moze bedziecie takze mogli cos poradzic na ten problem. no wiec podczas isntalacji win 2000 zawiesza mi sie i nic dalej nie mozna zrobic,jak go zrestaruje to znowu sie zawiesi, probowalam juz 2 razy zainstalowac, ciagle to samo–znacie antidotum?? :)
:?:
:idea:
wiec moze bedziecie takze mogli cos poradzic na ten problem. no wiec podczas isntalacji win 2000 zawiesza mi sie i nic dalej nie mozna zrobic,jak go zrestaruje to znowu sie zawiesi, probowalam juz 2 razy zainstalowac, ciagle to samo–znacie antidotum?? :)
:?:
Odpowiedzi: 7
To wina RAM'ow.Zaden system ci sie nie zainstaluje gdy masz walniete ramy.Mialem ten sam problem tyle ze nie mialem uszkodzonych Ram'ow a zle docisniete.
To wina RAM'ow.Zaden system ci sie nie zainstaluje gdy masz walniete ramy.Mialem ten sam problem tyle ze nie mialem uszkodzonych Ram'ow a zle docisniete.
Miałem podobny problem – wszytko zaleźy jaka masz wersję XP – licencjonowana – lub scrakowana (jeźeli zle taki jest problem). Ja po zalatwieniu licencjonowanej wersji i oczywiscie wymianie karty grafiki ni emaiłem zadnych problemów. Proponuję na początek wymianę karty – a gdy to nie pomoźe wersji windowsa Xp.
Moźe system jest juź tak zajechany źe nic z wyjątkiem formatu nie pomoźe?
Zrób format, zainstaluj łatę na Blastera,firewall,jakiegoś antywira,ewentualnie Service Pack i zobacz jak to chodzi.
Zamiast Explorera polecam Operę.
Lepsza ,szybsza,z mniejszą ilością dziur niź IE6.
Nie polecam instalowania z Windows Update wszystkiego jak leci,tylko to co niezbędne.
Zrób format, zainstaluj łatę na Blastera,firewall,jakiegoś antywira,ewentualnie Service Pack i zobacz jak to chodzi.
Zamiast Explorera polecam Operę.
Lepsza ,szybsza,z mniejszą ilością dziur niź IE6.
Nie polecam instalowania z Windows Update wszystkiego jak leci,tylko to co niezbędne.
czasem miga mi usb, ale mam steroniki z plyty do usb gdyz mam via. mam rive tnt 2, 380ddr pamieci, proc athlon 1700, usb jest sprawne na pewno.....dostalam taka odp od kogos na ten problem:Sprawdź czy twój windows xp pro posiada uaktualnienie systemowe zwane service packiem 1 uaktualnienie to jest niezbędnymi łatami albo patchami jak kto woli do usuwania dziur i usterek systemowych. Po zainstalowaniu service packa 1 o ile go nie posiadasz sciągnij uaktualnieia z microsoft update do kolejnych wersji. Z tego co rozumiem z twojego opisu komputer resetuje sie podczas uzywania internetu i problemem nie jest neostarada i korzystanie z adsla tylko błąd pzreglądarki internetowej zwany RPC remote protocol control, który automatycznie resetuje kompa. Wbudowany w xp pro firewall odnajduje jeden z portów który jest niebezpiecznie otwarty i przez RPC wysyła źądanie zamknięcia systemu. To moźe byc twoim problemem, a nie korzystanie z neostrady czy innej formy dostępu do internetu.
mialam zainstalowac service packa i latki, mam latki na explorera ale one nie chca sie zaisntalowac, raz mowi ze zle sciagniete a raz ze wyamgany jest explorer 6.0 a ja taki mam....nawet go jeszcze raz instalowalam i nic....neo sie rozlacza co 5–15minut, i wskakauje blue ekran, 0x0000...d1 usbuhci.sys
pomozcie!!! to juz jest meczace...czemu neo niektorym chodzi bez zarzutu a innym....nie rozumiem...
mialam zainstalowac service packa i latki, mam latki na explorera ale one nie chca sie zaisntalowac, raz mowi ze zle sciagniete a raz ze wyamgany jest explorer 6.0 a ja taki mam....nawet go jeszcze raz instalowalam i nic....neo sie rozlacza co 5–15minut, i wskakauje blue ekran, 0x0000...d1 usbuhci.sys
pomozcie!!! to juz jest meczace...czemu neo niektorym chodzi bez zarzutu a innym....nie rozumiem...
Byc moze bedziesz miala podobny problem do wystepujacego przy instalacji XPka – albo RAM juz cos nie tego, albo karta grafiki mu nie odpowiada jesli to starszy Gforce. Sprobuj wiec podmienic RAM lub podmienic na czas instalacji karte graficzna.
Opisz jaki masz sprzęt.
Czy płytka instalacyjna to oryginał ??
Czy płytka instalacyjna to oryginał ??
Strona 1 / 1