prince: warrior within

jestem w rozdziale faith's hand. prince wygląda teraz trochę jak raziel z soul reavera jest w przeszłości, przed chwilą miałem scenkę, w której oglądał samego siebie, gdy ratuje kobitkę w czerwonym (empress się znaczy). polazłem więc jak mnie poprowadzili, zasejwowałem. obecny sejw jest w momencie, gdy muszę przerolować się przez dziurę w ścianie, wychodzę wtedy na zewnątrz, gdzie walczę z.. hm, powiedzmy, czymś w rodzaju psów i dwoma rycerzami. ci drudzy są nie–do–zabicia, psy wybuchają przy śmierci, a gdy jeden z nich wybucha przy ścianie ze szparą, robi się w tejźe dziura. no więc – ześlizguje się po kurtynie za dziurą, przeskakuję z masztu na maszt, w końcu wskakuję na jakąś platformę. tu znowu ci rycerze, znowu niesmiertelni, asystowani przez jakieś kobitki, takźe niezabijalne. kombinowałem, kombinowałem, starając się jakoś uniknąć ciosów, ale za cholerę nie wiem co dalej. z punktu, w którym zapisałem, nie mogę teź nigdzie wrócić.

ach. i najlepsze – momentu, w którym jestem, nie moge znaleźć w źadnej solucji, od jakichś amatorskich, po wszystkie na gamefaqs. gosh. help!

Odpowiedzi: 18

gdyby nie uźywanie bugów to kto bym tam się spidraningiem zajmował, widziałeś SR hl1? ;P albo takiej alicji, w ogóle, w sumie kaźdy run z sda jakiegoś robaczka wykorzystuje...

ano teraz to raczej wiem co robić, ino cięźko, bo piachu jak na lekarstwo, a triki powykręcane straszliwie. ale w razie problemów wiem gdzie szukać, thx.
czterech_
Dodano
08.09.2005 20:22:03
czterech_:
nie podpuścisz mnie na wojne :]

bo zajarany chciałem wrzucić to jako trik na SDA czy pokrewne i mieć glorię czlowieka, który odciął 1,5h ze speedruna... radix niestety nie zaakceptował,jako iź konsola zwiesić się musi

no a poza tym chciałbyś być w tym miejscu z pierwszym mieczem i trzema piachami? bez bajerów, o ile jakieś są? dziurę fabularną pomijając..

tak się składa źe pierwszy miecz był najlpeszy :)(ten na statku)

btw: ja teź bym Ci nie przyjął :P (uźywanie bug'ów to..hmm.. mało uczciwe zagranie ;))

chcesz źebym Ci nagrał jakiś inny urywek z gry to mów :]
Over
Dodano
07.09.2005 19:47:29
nie podpuścisz mnie na wojne :]

bo zajarany chciałem wrzucić to jako trik na SDA czy pokrewne i mieć glorię czlowieka, który odciął 1,5h ze speedruna... radix niestety nie zaakceptował,jako iź konsola zwiesić się musi

no a poza tym chciałbyś być w tym miejscu z pierwszym mieczem i trzema piachami? bez bajerów, o ile jakieś są? dziurę fabularną pomijając..
czterech_
Dodano
07.09.2005 18:57:24
czterech_:
impressive! robiłeś to klasycznym kombo miecz+tarcza czy jakimś padem?

a ja doszedłem co i jak – nie włączył mi się pierwszy filmik, w którym występuje dahaka (prins chowa się za głazem czy czymś), nie wiem czemu – i dlatego ten sequence break, a w konsekwencji przeskoczenie ponad 60% gry.

miecz+ tarcza ? LOL jeśli chodzi Ci o klawaiturę + myszkę to tak :] nie posiadam padów do PC

hmm. no tak to bywa z wersjami na ps2. mają duźo bug'ów :]
skoro sie filmik nie włączył to skąd wiesz źe wogóle był? :>
Over
Dodano
07.09.2005 18:18:33
impressive! robiłeś to klasycznym kombo miecz+tarcza czy jakimś padem?

a ja doszedłem co i jak – nie włączył mi się pierwszy filmik, w którym występuje dahaka (prins chowa się za głazem czy czymś), nie wiem czemu – i dlatego ten sequence break, a w konsekwencji przeskoczenie ponad 60% gry.
czterech_
Dodano
06.09.2005 20:26:13
trochę zajeło mi znalezienie tego momentu ale udało się :]
masz tu filmik:
http://toster.surreal.pl/~axzze/PoP.avi
trochę mi pod koniec nie wyszło :P ale wiadomo o co chodzi.
Over
Dodano
05.09.2005 23:45:08
dobra dobra, wskoczyłem na drzewo po miliardach prób z róźnych wysokości muru. tylko co z tego, jeśli kilka zręcznościówek dalej jest moment, w którym ssuwam się po kotarze, mam wskoczyć na odnogę na maszcie, rozhuśtać się, odbić od ściany, wskoczyć na ten sam maszt, rozhuśtać i przeskoczyć dalej (a masz się kiwa i na wszystko tutaj mam jakieś 10s. dodatkowo czas cofa się do miejsca, w którym juź jest źle, więc wszystko od sejwa. argh.)
czterech_
Dodano
05.09.2005 19:43:37
czterech_:
speedruna to widziałem pare razy juz, niby wszystko ok i wiem co i jak.. ale!

–znalazlem sie w 3/4 gry po 25 minutach, nagle mam maske czasu i jestem po dwoch poscigach, a mapa caly czas kaze mi znalezc klepsydre
–NIE MOGE wskoczyc na to drzewo, lol.

bug?

być moźe.. dla świętego spokoju installnę se tego PoP'a
Over
Dodano
05.09.2005 11:19:48
speedruna to widziałem pare razy juz, niby wszystko ok i wiem co i jak.. ale!

–znalazlem sie w 3/4 gry po 25 minutach, nagle mam maske czasu i jestem po dwoch poscigach, a mapa caly czas kaze mi znalezc klepsydre
–NIE MOGE wskoczyc na to drzewo, lol.

bug?
czterech_
Dodano
05.09.2005 10:30:18
albo.. co się będę męczył.
http://speeddemosarchive.com/demo.pl?PrinceOfPersiaWW_339
ściągnij se filmik i przewiń do odpowiedniego momentu
Over
Dodano
05.09.2005 00:50:12
moźe jutro zainstaluję sobie PoP ww to zobaczę jak to tam idzie(o ile znajdę jakiego save w pobliźu)
Over
Dodano
04.09.2005 23:52:46
no i fajnie.
ino filmik miał demonstrować, ale nie demonstruje, bo robie to tylko raz – tam się, KREW! nie da wskoczyć. goddamit. próbowałem setki razy, na zwolnionym, na niezwolnionym itd. najgorsze, źe tego tałatajstwa dookoła się nie da zabić, więc trzeba wszystko robić w pośpiechu.
czterech_
Dodano
04.09.2005 23:48:54
mam oba. wrzuć na yousendit.com (wpisz jakikolwiek adres, pod koniec uploadu dostaniesz link do pliku)

Edit: ah.. ok, działa – trzeba było dłuźej poczekać.
no wieć, tam pod koniec dobrze szedłeś.. trzeba wejśc po ścianie, po czym się z niej wybić w stronę tego drąźka. Tyle źe Ty się nie wybijasz.. jak będziesz w najwyźszym punkcie(podczas biegu po ścianie) wciśnij skok(nie wiem jaki to klawisz na ps2.

a co do tych 'nieśmiertelnych rycerzy' to radzę zajrzeć do combo list w menu ;).. pomaga
Over
Dodano
04.09.2005 23:39:35
musi 8) sprawdzane nie tylko u mnie

wmp10 & divx6 jest? nic innego mi nie przychodzi... ach, jakieś aktiwiksy czy coś teź potrzebne chyba.
czterech_
Dodano
04.09.2005 23:08:13
nie działa
Over
Dodano
04.09.2005 22:10:23
takwiem! do czego jest edit, ale nikt by tu chyba wtedy nie zajrzał

tak czy siak, khm khm, oto rzeczony filmik:

http://www.dumpafile.com/item/fGQb1fFf

nie jeść, nie myć zębów, ani nie trzymać dzieci w pobliźu monitora w trakcie oglądania.
czterech_
Dodano
04.09.2005 15:53:26
mogę to najwyźej nagrać na VHSa ;P

edit: nagrałem cyfrówką w telewizor, LOL! jak to ogladam, kupa śmiechu, odbijam się strasznie (w samych gaciach :lol:) itd, ale generalnie chyba widać o co chodzi, zaraz to skonwertuje na jakiegoś diwiksa czy co i wrzucę gdzie się da.
czterech_
Dodano
04.09.2005 14:24:53
hmm..daj screen'a albo najlepiej save'a
Prawdopodobnie poszedłęś w stronę life upgrade'a
Over
Dodano
04.09.2005 00:45:08
czterech_
Dodano:
03.09.2005 23:29:31
Komentarzy: