Predkosc sieci
Witam mam takiego typu problem polaczenie 2 karty sieciowe MSI PC54G2. Odleglosc miedzy 2 kartami to okolo 4m(Pietro wyzej w tym samym miejscu). Sila sygnalu: Znakomita a predkosc mam tylko 11mb :( czy da rade zwiekszyc ta predkosc ??
Odpowiedzi: 3
Dzieki za odpowiedzi zrobilem poprostu AP z Sieciowki i sie laczy z predkoscia 54mb:) a da zrobic tak ze jak wlanczam komputer zawsze mam ustawiona sieciowke na AP ? bo jak wylacze i wlacze kompa to mam zawsze na Station Mode czy cos takiego :) i jak wlacze AP to znowu tworzy mi sie mostek i musze usowac z mostka sieciowki i takie tam szopki wychodza :)
mariocom:Witam mam takiego typu problem polaczenie 2 karty sieciowe MSI PC54G2. Odleglosc miedzy 2 kartami to okolo 4m(Pietro wyzej w tym samym miejscu). Sila sygnalu: Znakomita a predkosc mam tylko 11mb :( czy da rade zwiekszyc ta predkosc ??
A pracuje w standarcie......802.11b ?
Zmień na 802.11g powinny zwiększyć się transfery.
przeczytaj i zastosuj:
to tylko fragment
Zawartość tego tematu ma na celu ułatwienie początkującym zarówno połączenia co najmniej dwóch komputerów, jak równieź udostępnienie internetu z jednego komputera na drugi.
Dla uniknięcie kłopotów z połączeniem i udostępnianiem danych (szczególnie w przypadku gdy posiadany system to XP lub W2k) musimy pamiętać o:
– kaźdy komputer musi posiadać inną nazwę
– logując się do komputera nie moźemy podać nazwy uźytkownika identycznej z nazwą komputera
– do komputera logujemy się z hasłem
– logujemy się do Sieci M$ Networks (we właściwościach karty sieciowej wybieramy Klient sieci M$ Networks)
– nazwa Grupy Roboczej musi być identyczna w kaźdym komputerze
– zainstalowane protokoły sieciowe identyczne w kaźdym komputerze (powinien wystarczyc protokol TCP/IP)
– w opcjach protokołu TCP/IP dla Windows 2000/XP/2003 naleźy włączyć NetBIOS przez TCP/IP (zakładka WINS)
calosc tresci:
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
w moim przypadku zadzialalo
to tylko fragment
Zawartość tego tematu ma na celu ułatwienie początkującym zarówno połączenia co najmniej dwóch komputerów, jak równieź udostępnienie internetu z jednego komputera na drugi.
Dla uniknięcie kłopotów z połączeniem i udostępnianiem danych (szczególnie w przypadku gdy posiadany system to XP lub W2k) musimy pamiętać o:
– kaźdy komputer musi posiadać inną nazwę
– logując się do komputera nie moźemy podać nazwy uźytkownika identycznej z nazwą komputera
– do komputera logujemy się z hasłem
– logujemy się do Sieci M$ Networks (we właściwościach karty sieciowej wybieramy Klient sieci M$ Networks)
– nazwa Grupy Roboczej musi być identyczna w kaźdym komputerze
– zainstalowane protokoły sieciowe identyczne w kaźdym komputerze (powinien wystarczyc protokol TCP/IP)
– w opcjach protokołu TCP/IP dla Windows 2000/XP/2003 naleźy włączyć NetBIOS przez TCP/IP (zakładka WINS)
calosc tresci:
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
w moim przypadku zadzialalo
Strona 1 / 1