prawa dostępu dla sytemu
Witam!
Mam pytanie: jesli w uprawnieniach dostępu "odmówie" wszystkich uprawnien systemowi [tak jak i reszcie uzytkownikow, tylko jeden bedzie mial dostep] to jakie beda tego konsekwecje ?
z gory dzieki :)
ps. przepraszam, chodzi o Windows XP pro ;)
Mam pytanie: jesli w uprawnieniach dostępu "odmówie" wszystkich uprawnien systemowi [tak jak i reszcie uzytkownikow, tylko jeden bedzie mial dostep] to jakie beda tego konsekwecje ?
z gory dzieki :)
ps. przepraszam, chodzi o Windows XP pro ;)
Odpowiedzi: 3
Jeźeli lubisz kolor niebieski, to zrób eksperyment i odbierz uźytkownikowi SYSTEM uprawnienia do głównego katalogu dysku systemowego (zwykle C: ). :)
Po takim eksperymencie będziesz miał okazję przetestować inne narzędzia, np. do edycji uprawnień NTFS bez działającego systemu. :wink:
Po takim eksperymencie będziesz miał okazję przetestować inne narzędzia, np. do edycji uprawnień NTFS bez działającego systemu. :wink:
witam!
dzieki, tyle wiedzialem ;)
mi tylko chodzi czy jak zablokuje pozycje "system" to czy bedzie sie "coś" działo czy bedzie ok ?
dzieki, tyle wiedzialem ;)
mi tylko chodzi czy jak zablokuje pozycje "system" to czy bedzie sie "coś" działo czy bedzie ok ?
Takie ze tylko ten uzytkownik ktory ma dostep bedzie go mial. Natomiast zwaz na to ze wpisy odmawiaj sa nadrzedne wobec zezwol.
Strona 1 / 1