PPPoE a protokol tcp/ip
Witam chcialbym zapytac jak sie ma msytuacja dostepu do internetu poprzez PPPoE wiem ze takie cos podobno wykorzystywane jest w neo ja natomiast mam wlan juz niedlugo maja wprowadzic wlasnie PPPoE a chcialbym sie dowiedziec jak podlaczyc drugi komputer do dostepowego tak aby oba mialy dostep do neta poniewaz na instrukcji instalacji/ konfiguracji wskazane jest wylaczenie tcp/ip czy mam tego protokolu nie wylaczac czy lylaczyc i jak dalej postepowac pisze teraz poki mam 2 kapy w sieci
pozdrawiam czekam na pomoc:)
Odpowiedzi: 1
Koval1001:...mam wlan (...) niedlugo maja wprowadzic wlasnie PPPoE (...) na instrukcji instalacji/ konfiguracji wskazane jest wylaczenie tcp/ip
Przygladnij sie swoim slowom, a moze sam wpadniesz juz teraz na odpowiedz ?Koval1001:jak podlaczyc drugi komputer do dostepowego tak aby oba mialy dostep do neta
Jesli nie, to:
Po pierwsze masz dwa komputery, z czego jeden podpiety jest i w dalszym ciagu bedzie podpiety bezposrednio do neta, a drugi jest podpiety do pierwszego.
Po drugie skoro pierwszy ma dwa interfejsy sieciowe, sprawdz czy wylaczenie na jednym interfejsie protokolu TCP/IP bedzie mialo wplyw na istnienie TCP/IP na drugim interfejsie.
W momencie gdy sprawdzisz, wszystko bedzie jasne.
Strona 1 / 1