PP i narracja.

Czesc ! Moge dodac np piosenke mp3 jako narracje do prezentacji? konkretnie chodzi mi o to, zeby lecaiala ona przez caly pokaz a nie tylko do poszczególnych slajdów. Jesli tak, to jak moge to zrobic w PP 2000?

5 min poźniej...
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=48725&highlight=power
Niby Balbinka o to samo pyta, ale jakby nie dostala odpowiedzi więc moze ja spróbuje...

Odpowiedzi: 2

Dzieki stary, o to mi chodziło :)
Bejkrools
Dodano
09.04.2006 20:34:20
Znalezione tutaj

1. Do prezentacji wstawiamy plik dźwiękowy (menu WSTAW > FILMY I DŹWIĘKI > DŹWIĘK Z PLIKU). Program zapyta, jak ma być odtwarzany dźwięk. Moźemy wybrać opcję AUTOMATYCZNIE.
2. Ikonę wstawionego pliku, która pokaźe się na środku ekranu, umieszczamy gdzieś w rogu slajdu, by nam nie przeszkadzała.
3. Po przesunięciu klikamy prawym przyciskiem myszy na ikonie i z menu kontekstowego wybieramy ANIMACJA NIESTANDARDOWA. Po prawej stronie pojawi się okno z nazwą naszego pliku.
4. Klikamy w nazwę pliku prawym klawiszem myszy i wybieramy OPCJE EFEKTU. Pojawi się nowe okno.
5. W zakładce EFEKT jest pozycja ZATRZYMYWANIE ODTWARZANIA. Zaznaczamy trzecie pole PO i wpisujemy jakąkolwiek liczbę większą, od ilości slajdów, np. 99. Klikamy OK.
Bobi
Dodano
09.04.2006 19:38:46
Bejkrools
Dodano:
09.04.2006 17:54:06
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1