Pozycja Ulubione w Menu Mój komputer – jak ukryć

Witam.

Mam pytanie: Jak ukryć Ulubione z Okna Mój komputer. Wiadomo w Menu start bez problemu moźemy usunąć. Nie chce mi się przesiadać na Linux lub coś innego ale ostatnio przesiadłem się z IE na Operę (powoli zaczynam rozumieć tych wszystkich którzy decydują się na zmianę systemu :–), która jak wiadomo jest bezpieczniejsza. Problem w tym źe nie tylko ja korzystam z internetu na tym komputerze i chciałbym ukryć wszystkie moźliwe skróty do programu IE w systemie tak aby wymusić uźywanie Opery przez innych uźytkowników, którzy niestety przyzwyczaili się uruchamiać IE za pomocą okna Mój komputer w którym jest pozycja Ulubione.

Moźe ktoś sobie poradził z tym, wiadomo IE nie moźna odinastalować bo od niego niestety zaleźnych jest wiele programów ale ukryć przecieź moźna tylko jak.

Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 2

Nie o to mi chodziło, ale w sumie mogłoby i tak być.
Gelip
Dodano
07.01.2005 11:23:54
Nie wiem czy da sie usunąc pozycje Ulubione z menu w Mój Komputer ale jest jeszcze jedno rozwiązanie. Usuń wszystkie pozycje, które masz tam zapisane
zrobisz to tak:
otwórz mój komputer kliknij kolejno na: Ulubione ––> Organizuj ulubione...
teraz wystarczy ze bedziesz zaznaczał kolejne strony i klikał na Usuń. Potem zamykasz to okno i jest git. Jesli niepomoźe ta porada to napisz
Damianos
Dodano
06.01.2005 16:45:35
Gelip
Dodano:
05.01.2005 14:30:44
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1