Pozostań w trybie offline – jak włączyć ?
Zgrałem sobie stronę internetową programem "Teleport Pro", źeby móc ją oglądać nie podłaczając się do internetu. Przy kliknięciu na dowlny link wyskakuje mi okniego "Połącz lub Pozostań w trybie offline". Gdy klikne opcję "Pozostań w trybie offline", wszystko działa poprawnie, jednak wolałbym przechodzić ze "strony do stryny", bez potwierdzania, źe chce pracować w trybie offline. Co mam zrobić, aby owo okno nie wyskakiwało. W menu Plik nie wyświetla mi sie opcja "pracuj w trybie offline" – nie wiem czemu. Przekopiowałem tą zgraną stronę do kolegi na dysk, on ma win98, i podczas przechodzenia ze "strony do strony" to okno mu nie wyskakuje...a u mnie tak, czemu ??
Odpowiedzi: 2
Aby skonfigurować komputer do korzystania z plików trybu offline
Otwórz okno Mój komputer.
W menu Narzędzia kliknij polecenie Opcje folderów.
Sprawdź, czy na karcie Pliki trybu offline jest zaznaczone pole wyboru Włącz pliki trybu offline.
Aby uzyskać pełną synchronizację, zaznacz pole wyboru Synchronizuj wszystkie pliki trybu offline przed wylogowaniem. Jeśli nie zaznaczysz tego pola wyboru, przeprowadzana będzie szybka synchronizacja.
Na karcie Pliki trybu offline kliknij przycisk Wyświetl pliki.
Sprawdź, czy na karcie Pliki trybu offline jest zaznaczone pole wyboru Włącz pliki trybu offline.
Aby uzyskać pełną synchronizację, zaznacz pole wyboru Synchronizuj wszystkie pliki trybu offline przed wylogowaniem. Jeśli nie zaznaczysz tego pola wyboru, przeprowadzana będzie szybka synchronizacja.
Na karcie Pliki trybu offline kliknij przycisk Wyświetl pliki.
Gdzies w zakatkach pamieci telepie mi sie cos o Opcjach internetowych i offline tam ustawianych. Glowy jednak nie dam :wink: .
Strona 1 / 1