pozioma linia w wordzie?
Hej, mam problem.
Pisałam prace i kopiowałam z różnych źródeł tekst.
W paru miejscach pojawiła mi sie (zapewne skopiowana) LINIA pozioma, dosyć gruba.
Nie mogę ją zaznaczyc,ani usunąć.
Przesówa się ona w dół, jedynie w tedy, gdy mam kursor ponad nią i deletem podciagam tekst ku górze.
Ale i to nie daje nieraz rezultatów i owe piękne linie rozciągają mi sie w kilku miejscach pracy np. przez srodek strony.
Próbowałam skopować prace na nowy dokument i skopiować tekst przed linią i za linią (omijając linię) , ale niestety ona również sie kopiuje :/
Myslałam ze jest to ramka strony, bo jak daje opcje ramki to pojawia mi sie zaznaczenie na dolnej kartce. Ale dawałam usuń ramkę na stronie i dalej linia była.
Nie mam pojecia jak to usunąc, bo mi bardzo to przeszkadza.
Moze ktoś ma pomysły co to może byc???? praca jest długa wiec nei mam mowy o przepisywaniu recznym :(
Odpowiedzi: 2
Jeśli dobrze Cię zrozumiałem „ramka strony” to wchodziłaś w Ustawienia strony- Obramowanie; a powinnaś skorzystać (będąc nad linią) z Format-Obramowanie i cieniowanie; ewentualnie z wyboru odpowiedniej ikony „obramowania” na pasku formatowania. Można też skorzystać z ikony kopiowanie formatu.
Jeśli kopiujesz "zwykły" tekst to propozycja kolegi wklej specjalnie jest jedną z lepszych opcji.
A probowałaś wklejać tekst źródłowy poprzez wklej specjalnie -> tekst niesformatowany?
Strona 1 / 1