powrót na pulpit przy włączaniu gier
podczas właczania gier gdy wchodza w tryb pełno ekranowy gry wracaja do pulpitu jest chwila czarnego ekranu troche pomryga odcieniami i wraca na pulpit a słychac jak gra chodzi w tle, dzieje sie tak na kaźdej grze, niewiem skąd ten problem, poprostu tak sie zaczelo dziac, stare czy nowe, niewaźne, chociaz stara gra TTD uruchamia sie w oknie, tryb pełnego ekranu niedizała, nawet tryb w oknie o znienionych rozmiarach od oryginalnego, filmy odtwarza, zainstalowałem nowe sterowniki Catalyst 6.3
directX 9.0c
karta Radeon 9200
WINxp sp2 zaktualizowany, jakieś 4 dni temu instalowałem nowy system ale grąłem na grach i niebyło problemu (GTA_SA )
gry reinstalowałem ale nic nieskutkuje
ktoś ma jakiś pomysł...???
directX 9.0c
karta Radeon 9200
WINxp sp2 zaktualizowany, jakieś 4 dni temu instalowałem nowy system ale grąłem na grach i niebyło problemu (GTA_SA )
gry reinstalowałem ale nic nieskutkuje
ktoś ma jakiś pomysł...???
Odpowiedzi: 3
nie ma czasu, włączam aplikacje i w 2–5 sekund wraca na pulpit, nawet zadnych napisów w źadnej grze niezobacze.
co do trybu zgodności to gierka chodzi juź przez program umoźliwiający konfiguracje i on sam robi tryb zgodnośći, pozatym gram na niej od dawna, a niedziała źadna z gier GTA SA, Sttlers V, NFS MW, Settlers IV,
a o grzebanie to niewm co ruszyłem, podejrzewam źe moźe chodzić o kabel – wtyczke od monitora, bo komp jest daleko od monitora i kabel jest troche naciągniety, tymbardziej przy podłączaniu flesza trzeba uwaźać, ale filmy działają, a czasem działają gry czasem nie....
co do trybu zgodności to gierka chodzi juź przez program umoźliwiający konfiguracje i on sam robi tryb zgodnośći, pozatym gram na niej od dawna, a niedziała źadna z gier GTA SA, Sttlers V, NFS MW, Settlers IV,
a o grzebanie to niewm co ruszyłem, podejrzewam źe moźe chodzić o kabel – wtyczke od monitora, bo komp jest daleko od monitora i kabel jest troche naciągniety, tymbardziej przy podłączaniu flesza trzeba uwaźać, ale filmy działają, a czasem działają gry czasem nie....
Będzie więcej??No to mała wskazówka
A jak zsynchronizujesz rozdzielczość w grze i na pulpicie??(o ile starczy czasu na zmiane rozdzielczości głębi kolorów...)
Mozte trzeba zastosowac tryb zgodności ??chociaz stara gra TTD uruchamia sie w oknie, tryb pełnego ekranu niedizała
Ale przy hardware, czy przy software?? Moźe powtórz "mieszanie"?cos pogrzebałem to działało
PS.
Co do starych gier podawałem linka, w dziale XP, do małego FAQ'a o nich.
No to mała wskazówka. gry raz chodzą raz niechodzą, podejrzewam jakąś usterke techniczną, bo jak osunołem ostatbo kompa i cos pogrzebałem to działało, a dziś zaś niedziała, poruszałem kablami z tyłu, podociskałem, i niedziała znowu, niebawem pewnie znów zacznie, co z ciuciubabka... :|
Strona 1 / 1