Powolne działanie.......

Problem mój wyglada tak. Moźe się juź ktoś z nim spotkał?

Otóź wgrywająć, instalując, kopiując, nagrywająć, przenosząć, wycinając itp. czynności komputer mój strasznie spowalnia w trakcie kopiowania i po... jakimś tam kopiowaniu. Sprawa jest taka, źe np. instaluję grę Medal Of Honor (tu w ogóle nie chodzi o gry tylko daje to za przykład), wiadomo źe MOHAA długo się wgrywa bo jest jeszcze 2 CD, wgrywam, wgrywam, a komp strasznie podczas tego instlowania zwalnia, aź myszka przestaje się ruszać, a po chwili zaczyna się wieszać, a o otworzniu np. Winampa to juź trzeba zapomnieć. Rzecz się dzieje jak juź pisałem w trakcie i po. Posiadam P4 1400 GHz, 256 RAMu, 40GB (DMA włączone), napędy z których instaluje, kopiuję... mają w standardzie tryb DMA i DMA w nich teź mam włączone, plik wymiany zoptualizowany. Ale sprawa nie tylko jest podaczas kopiowania z płyt, lecz jeśli długo coś kopiuje z katalogu do katalogu równieź zwalnia. Co mam robić, to się dzieje u mnie na kaźdym systemie od jakiś 10 m–cy i taki problem spotkałem tylko jak narazie u siebie... czy ktoś się spotkał juz z takim czymś, co mam zrobić źeby poprawić stabilność kompa, czy jest coś w BIOS–ie do ustawienia– no nie wiem... :(, bardzo prozę o pomoc...

sprawa się powtarza jak zbyt długo w coś gram, lub jakiegoś programu wymagającego uźywam przez jakiś dłuźszy czas, to jak chcę wyjść na pulpit wszystko się wgrywa bardzo, ale to bardzo powoli...

pzd.

Odpowiedzi: 3

Ja mam podobny problem niestety.Po nagraniu płytki komp chodzi jakbym miał Pentium 200. Okienka otwierają sie po około 15 sek. A o otwarciu jakiegoś programu to moge zapomnieć. Nawet bestplayer uruchamia sie wtedy po jakichs 40 sekundach. Patrzyłem na procesy ale uźycie procesora jest góra 20%. Co to moźe byc?
robert200
Dodano
20.01.2004 04:32:21
tutaj chyba nie chodzi o sp.1 dla XP, coś z miom kopem od początku zakupu było coś nie tak, nie wiem czy oni jak go składali coś pomocili, lub się wogóle pomylili... moźe znasz jeszce jakies rozwiazanie...
pzd.
special
Dodano
15.09.2003 03:49:01
Witam tez cos takiego mialem na xp–ku i w win 2000
teraz dalej mam xp ale zainstalowałem service pack 1 i wszystkie poprawki online i jakos buja
wszesniej strasznie mi zwalnial szcezgolnie podczas kopiowania z jednej partycji na druga( nic sie nie dalo robic na kompie podczas kopiowania) u mnie to pomoglo–nurtuje mnie tylko to ze u ciebie jak mowisz to sie dzieje pod kazdym systemie–no ale nic proboj
siudy
Dodano
15.09.2003 02:32:42
special
Dodano:
15.09.2003 01:32:54
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1