Powiedzcie co takiego powyprawiałem ?
Miałem wirusa i nijak się nie dało go usunąć jedynie format przez usunięcie partycji przez FDISK (bo miałem NTFS), ale..potem zaczęły się problemy. Przy próbie instalacji WIN98 (bo niemiałem bootowalnej płyty z XP) scandisck wykrywał błędy na ostatniej partycji mojego dysku – twierdził źe jest problem z LBA mimo iź konfiguracja byłą prawidłowa. Podpiąłem stary dysk, zainstalowałem 98 potem XP i wtedy podpiąłem nowy dysk, ale tu nowa niespodzianka, system nie widzi 2 partycji (były C,D,E) widzi tylko E i to nie podaje jej rozmiaru, tylko pyta się czy sformatować dysk. Pozostałych partycji jak wspomniałem nie widzi, w dosie owszem, ale w dosie nie mogę skopiować mojego bardzo waźnego katalogu z dysku E. Aha i jeszcze jedno przy próbie instalacji w systemie XP na nowym dysku teź widzi i chce instalować tylko na partycji E. Mam pytanie co zrobić w takim przypadku czy bootowalna płyta XP będzie instalować mi z pod DOS`u na C czy potraktować dysk jakimś programem ?
Odpowiedzi: 6
Pierwszy "z brzegu" link w Google http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;255867
No tak namieszałem FDISKIEM i chyba tym samym mogę go naprawić, ale ....nie wiem jak :cry:
I czasami nigdy nie zobaczy, dopoki nie przydzielisz takiej partycji litery w zarzadzaniu dyskami. Ales chlopie zamieszal :wink: .qyawiak:a w XP nie robiłem tego bo nie widzi tych partycji
chyba nie mogę tego powiedzieć :oops: po formacie ustawiłem w fdisku tak jak trzeba, a w XP nie robiłem tego bo nie widzi tych partycji i nie widzi nawet rozmiaru tego dysku. Programy do odzyskiwania danych odzyskują ok 32 GB danych a pozostałe 30 traktują jako błąd w odczycie klastra...
Po tym "formacie przez fdisk" zalozyles nowa partycje ? Ustawiles ja jako aktywna ?
Po zainstalowaniu XP przyznales partycjom litery w zarzadzaniu dyskami ?
P.S. System mozna zainstalowac pomimo posiadania niebotowalnej plyty. Jedno pytanie na koniec: gdzie kupiles niebotowalna plyte ? :P
Po zainstalowaniu XP przyznales partycjom litery w zarzadzaniu dyskami ?
P.S. System mozna zainstalowac pomimo posiadania niebotowalnej plyty. Jedno pytanie na koniec: gdzie kupiles niebotowalna plyte ? :P
pomóźcie bo problem jest pilny i palący....
Strona 1 / 1