Powerpoint – ukrywanie slajdów

Cześć. Mam pewien problem z programem Powerpoint. Otóź chciałem zrobić takie menu, źe po kliknięciu na jakiś odnośnik w tym menu wyświetli się nowy slajd z podpunktami, ale jesli ktoś będzie oglądał prezentację z uźyciem spacji to te wszystkie slajdy będzie musiał oglądać o to nie byłby dobry efekt. Mam PowerPointa 2000.

Z góry dziękuje za pomoc.
Damian

EDIT:
Mam jeszcze jeden problem. wstawiam do prezentacji pliki filmowe o rozszerzeniu *.avi i wszystko niby jest dobrze. Tylko jak odpalam prezentację i klikam na ten filmik aby został odegrany, traci on strasznie na jakości, wszystko robi się kanciaste i rozmazane. Proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 3

Najprostszy (według mnie) sposób to uniemoźliwić przejście slajdów przez wciśnięcie spacji. A więc: aby slajdy nie przełączały się przy wciśnięciu spacji naleźy wybrać POKAZ SLAJDÓW :arrow: PRZYGOTUJ POKAZ. Następnie w oknie zaznaczyć opcję PRZEGLĄDANY JAKO KIOSK. Teraz kiedy ktoś wciśnie spację slajd nie przeskoczy.
qmateusz
Dodano
05.05.2006 00:12:35
Chodzi mi dokładnie o takie coś:

1. Wstęp
2. Opcje startowe i menu programu Word
3. Formatowanie tekstów ( po kliknięciu na przykład na ten link przeniesiony zostanę do następnego slajdu)

3. Formatowanie tekstów
3.1. Pojęcie akapitu i jego wyrównywanie
3.2. Rzeczywisty rozmiar dokumentu
3.3. Wyróźnianie elementów tekstu
3.3.1. Pojedyncze błędy
3.3.2. Grupy wyrazów
3.4. Błędy, błędy!
3.5. Word i schowek
3.6. Powiększanie lub zmniejszanie tekstu
3.7. Odstępy pomiędzy wyrazami
3.8. Wypunktowanie i numerowanie

Jest to takie jakby podmenu

I tutaj mam problem. Jeśli ktoś będzie oglądał prezentację bez uźycia menu a jedynie wciskał spację i po kolei oglądał wszystkie slajdy to te wszystkie podmenu będzie musiał takźe obejrzeć. A ja chciałem, źeby one nie były wyświetlane.

Mam nadzieję, źe dobrze to wytłumaczyłem
Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie
Damianos
Dodano
23.04.2006 11:49:39
Doprecyzuj bym dobrze zrozumial.
Zalozmy, ze masz slajdy 1,2,3,4,5,6,7,8,9 i 10
Powiedzmy ze z jedynki–menu mozesz przejsc bezposrenio do 2, 6, 8 i 10.
No i wtedy dalej spacja bo przegladac kolejne slajdy.
I co w takiej sytuacji bys chcial zmienic?
sparky
Dodano
22.04.2006 23:04:35
Damianos
Dodano:
22.04.2006 11:34:02
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1