PowerPoint – kilka utworów muzycznych
Witam!
Przeszukałem ten dział forum, ale nic nie znalazłem.. Mój problem jest taki:
– jak wstawić do prezentacji kilka plików muzycznych? (jeden był juź wałkowany, szczególnie jako tło podczas przeglądania wszystkich slajdów :))
– czy moźna zrobić tak, aby istniała moźliwość zatrzymania aktualnej muzyki i puszczenia innego utworu w dowolnym momencie prezentacji? (tj. niezaleźnie od akurat wyświetlanego slajdu, coś w rodzaju przycisków "play", "stop", "next"...)
– jeśli to niemoźliwe to jak zrobić, aby po wysłuchaniu jednego utworu automatycznie "wskakiwał" drugi?
Mam nadzieję, źe napisałem zrozumiale o co mi chodzi. Proszę o odpowiedź lub chociaź wyprowadzenie mnie z błędu ;)
Pozdrawiam,
Ivor Tharos Mormegil
Przeszukałem ten dział forum, ale nic nie znalazłem.. Mój problem jest taki:
– jak wstawić do prezentacji kilka plików muzycznych? (jeden był juź wałkowany, szczególnie jako tło podczas przeglądania wszystkich slajdów :))
– czy moźna zrobić tak, aby istniała moźliwość zatrzymania aktualnej muzyki i puszczenia innego utworu w dowolnym momencie prezentacji? (tj. niezaleźnie od akurat wyświetlanego slajdu, coś w rodzaju przycisków "play", "stop", "next"...)
– jeśli to niemoźliwe to jak zrobić, aby po wysłuchaniu jednego utworu automatycznie "wskakiwał" drugi?
Mam nadzieję, źe napisałem zrozumiale o co mi chodzi. Proszę o odpowiedź lub chociaź wyprowadzenie mnie z błędu ;)
Pozdrawiam,
Ivor Tharos Mormegil
Odpowiedzi: 1
Sprawdzane na Office 2003:
W menu Pokaz slajdów-->Przyciski akcji masz kilka przycisków, które można wstawić do prezentacji, między innymi "Dźwięk". Po wstawieniu pokazuje Ci się okienko "Ustawienia akcji", gdzie możesz wybrać, który z dźwięków będzie odtwarzany po kliknięciu tego przycisku.
Takich przycisków możesz zrobić kilka - dla każdego utworu. Jedyny mankament: można to zrobić tylko dla plików .wav.
Potem wstawiasz przycisk niestandardowy, w którym definiujesz akcję zatrzymania poprzedniego dźwięku.
Inne rozwiązanie - to już tu widzę tylko makra, np. jakieś pole kombi z lista utworów i przycisk zatwierdzający odtwarzanie wybranego w polu kombi.
Strona 1 / 1