POWER DVD 5.0– problem

witam

zainstalowalem ten programik filmy sie uruchamiaja, ale nie odtwarzaja sie poprawnie, obraz wyglada jakby byl zakodowany (cos w stylu zakodowanego canal+ tylko ze u mnie mniej wiecej wiadomo co sie dzieje na ekranie) dzwiek rowniez jest przycinany przez "cyfrowe trzaski", program dostalem razem ze sprzetem wiec watpie zeby cos bylo z nim nie tak, update'owalem sterowniki do karty graficznej, probowalem grzebac w opcjach ale jak na razie bez skutku, aha sprzet na pewno jest wystarczajacy athlon xp2500+ i geforce3 TI450, tak wiec podsumowujac, plyty sprawne, naped DVD sprawny, program licencjonowany (czy moze nie dzialac??), sprzet wystarczajacy...
konfiguracja :?:

Odpowiedzi: 7

vlc media player dziala – film odtwarza sie plynnie z dzwiekiem, choc jakos tego odtwarzacza nie jest zbyt dobra, zatem czemu nie chodzi power dvd w obu zainstalowanych przezemnie wersjach?

...

z divx nie ma problemow, w programie Power DVD oczywiscie divx chodzi tez bez zarzutu
0czko
Dodano
08.11.2005 23:27:46
widze ze w miedzyczasie pare odpowiedzi przybylo :)
Endrju – mam dokladnie takie ustawienia.... i nic
mettal – zmienilem opcje ze wspomaganiem sprzetowym... i nic
dalej szarpie i rwie obraz
0czko
Dodano
08.11.2005 23:14:08
Teraz spróbuj odtwarzacza innej firmy np. VLC media player(darmowy), Windvd(trial).

Jeźeli w nich bęzie źle to trzeba będzie szukać przyczyny np w sterownikach.
Czy filmy inne niź dvd (divx naprzykład) odtwarzają sie poprawnie?
SLAY3R
Dodano
08.11.2005 23:13:07
zainstalowalem Power DVD 6.0 trial, i jest to samo, czyli tamta wersja tez byla dobra, wychodzi na to ze mam cos nie tak z konfiguracja w systemie lub sterownikami...
0czko
Dodano
08.11.2005 23:05:59
0czko – sproboj wlaczyc opcje Enabled Hardware acceleration w zakladce Video. I takie pytanie,nie masz czasem jakiegos programu zainstalowanego w tle, wyswietlajacego cos na pulpicie itp ?
mettal
Dodano
08.11.2005 23:02:01
Konfig c.d.
Endrju
Dodano
08.11.2005 22:54:10
Spróbuj z inną płytką lub inną wersją. Jest juź "6". Moźe tu jest pies pogrzebany. Zaciągnij z Netu jakiś shareware i spróbuj. Jak poskutkuje to upgrade do "6", albo upieraj się w sklepie o zmianę softu na nowszy. Co Ci będą wciskali przeterminowany soft. Jak to nie zadziała to napisz, na pewno coś wspólnie wymyśłimy.

UPDATE:Mój konfig PDVD 6. Kolejne załączniki w następnym poście
Endrju
Dodano
08.11.2005 22:35:59
0czko
Dodano:
08.11.2005 22:09:08
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1