powaźny problem

mam powaźny problem, wystąpił on juź kilkakrotnie!!! po zainstalowaniu xp chodzi bez zarzutu przez ok tygodnia po czym ni z tego ni z owego przy uruchamianiu pokazuje sie niebieski ekran z napisem UNMOUNTABLE BOOT VOLUME i tak dalej... proponuje odinstalować jakieś nowe sterowniki lub programy, a źadne nie były instalowane lub zmienić ustawienia biosu. Problem pojawił sie juź kilka razy. Sprawa jest o tyle dziwna, źe po takim ekranie podjąłem decyzję o zainstalowaniu ponownie win 98SE i chodzi bez problemu. Chcąc jednak korzystać z xp zainstalowałem go po jakimś czsie ponownie z nadzieją źe ten błąd się juź nie pojawi, niestety znów podziałał tydzień i to samo. POMOCY bo mam tego dość!!! Sprawdzałem dysk i pamięci a nwet usunąłem modem bo myślałem źe moźe coś krzczy ale nic nie pomogło dalej to samo. CO ZROBIĆ ŻEBY ZADZIAŁAŁO??? Aha byłbym zapomniał nie moźna uruchomić odzyskiwania systemu, trybu awaryjnego itp. Jedyne co się odpala to ponowna instalacja z płyty ale z formatowaniem dysku a tego robić nie chce.

Odpowiedzi: 7

Małe OT,kilka dni temu pojawiły się blue screeny 0x0000007B,podczas pracy na duźych plikach 2–3 gb dysk stawał i następował restart.
Przy kopiowaniu z partycji na partycję 2–3 gb to samo,mniejsze do 1 gb ok.
Instalacja,praca na programach ok.
S.M.A.R.T sypał błędami,diagnostyczne teź,chkdsk i ZERO błędów,ani jednego bad sectora.
Format,postawienie partycji na nowo nic nie pomogło.
Mój WD Caviar padł .
RIP :cry:
Teraz jadę na starym Seagate,ale to nie to samo :wink:
Kurde musiałem się wyźalić :roll:
Teraz min. dwa tyg zanim przyjdzie z reklamacji,chyba zmienię zdanie co do Western Digital.
MarcinX
Dodano
09.11.2004 00:32:42
Tak. To BAD sektory.
Problem rozwiazany...kilkanascie minut rozmowy i przelaczania pomiedzy dzialami amerykanskiego, czyli oryginalnego :–), Microsoftu.

Pozdrawiam,
woyteg
Dodano
09.11.2004 00:01:38
Ja nie pamietam dokladnie czy taki sam mialem komunikat. Moj problem polegal na tym, ze nie moglem wlaczyc kompa (ten wlasnie komunikat), chkdsk wykazywal jakies uszkodzenie... i okazalo sie, ze to bad sektory i na półtora miecha nie mialem dysku (w naprawie, a no i tak przyslali mi nowy :))
Ale odrazu zaznaczam, ze to nie jest napewno to!
bmalz
Dodano
08.11.2004 23:51:45
Sprawdzałeś chkdsk'iem ?
W jakim trybie pracuje hdd ?
MarcinX
Dodano
08.11.2004 23:37:30
Czytalem ten artykul, wyjasnia on tylko jak przywrocic system do zycia, o czym wiem. Niestety M$ nie podaje jak sie uchronic przed nim, a jak juz napisal kolega w poprzedzajacym moj poscie, problem poworci za kilkanascie dni.
Hardware sprawdzony i dziala brez zarzutow.

Moze ktos mial z tym jakies doswiadczenia i wie jak to rozwiazac?

Pozdrawiam,
woyteg
Dodano
08.11.2004 23:30:34
Tu jest ładnie wyjaśniony ten problem :

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN–US;Q297185&ID=KB;EN–US;Q297185
MarcinX
Dodano
08.11.2004 23:26:31
Mam ten sam problem z komputerem mojego znajomego.

POMOCY!

Pozdrawiam cieplo z cieplego,
woyteg
Dodano
08.11.2004 23:19:40
lord vader
Dodano:
23.09.2002 15:54:31
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1