Powazny problem

Mój problem polega na tym:

Dzis rano wlonczylem komputer i pojawił sie problem "system przy starcie: windows nie moze znalesc proflu lokalnego........"

Poszukałem na nicie informacji jak sobie z tym poradzic i niestety nie udalo mi sie(penwie z mojej winy).

Teraz mam nowy profil(stary usunąlem ale mam niby jakaś kopie) i chciałbym odzyskac pliki ze starego(chodzi mi głownie o te z pulpitu).Nie wiem jak sie do nich dostac(wiem ze nie mam dostepu) i gdzie sa(bo fizycznie na dysku dalej sa – widze to po wolnym miejscu na dysku)

Szukałem duzo w necie ale nie moge sobie z tym poradzic.Jesli ktos moze mi pomóc bylo by super.Dzieki

Odpowiedzi: 4

Powiem wam co zrobiłem na początku:

tworzysz nowego
uzytkownika z uprawnieniami administratora dajesz mu tak jakas nazwe
potem do profilu nowego usera w katalogu Document and settings kopiujesz
wszystko co masz w katalogu swojego profilu.zamykasz system
odpalasz logujesz sie na nowego usera , kasujesz konto swojego oryginalnego
usera usuwasz ustawienia z oryginalnego usera (masz je skopiowane do
nowego) z katalogu documents and settings. Potem zmieniasz w narzedziach
administracyjnych nazwe nowego usera na swoja stara nazwe , reset kompa i
masz all z powrotem.
(to z jakiegos serwic z netu)

To zrobiłem gdy nie moglem wejsc na swój profil i niestety nie pomoglo.teraz mi chodzi tylko o dane z pulpitu na starym profilu którgo juz niema.

Jeśli mozecie napiszcie mi krok po kroku bo ja zabardzo nie wiem co mam robic a z rejestrem nie chce kombinować
mackowski
Dodano
18.02.2006 18:29:47
W tych kluczach moźesz zmienić/wskazać połoźenie twojego profilu
Zmiana połoźenia folderu systemowego i folderów specjalnych
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]
wprowadź nowe ścieźki dostępu
w84u
Dodano
18.02.2006 18:11:06
A jak robiłeś tą kopię, za pomocą Kopii zapasowej? Napisz coś więcej o tej kopii :!:
sh@dow
Dodano
18.02.2006 17:56:15
Gdyby to było takie proste nie zakladał bym tego tematu.
mackowski
Dodano
18.02.2006 17:48:07
mackowski
Dodano:
18.02.2006 15:22:11
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1