Poważny problem z kompem POMOZCIE PROSZE!!!
Witam. Niedawno kupilem kompa i mam straszne z nim problemy... tzn.. mam kompa: Intel Core 2 Duo 1,86 Ghz ... 64 bitowy procek, 1 GB RAMU DUAL DDR2 (2x pamieci 512) GF7300 GT, płyta głowna GA 965 P S3, no i mam tak... podczas gry np. w starego medala, bądz gta sa, lub call of duty 2 komp po pewnym czasie grania nagle robi zwieche i sie resetuje :/ i nie mam kompletnie pojecia o co chodzi... od strony technicznej niemozliwe bo juz mi wymieniali płyte głowna i wogle, czy to jest spowodowane tym ze moze te gry chodzą pod 32 bitowy procek ? tylko ze na podobnym kompie ten sam problem był i zwiechy robil np. przy sluchaniu muzyki czy wlaczeniu dc++ i dluzszym pochodzeniu... teraz na tym kompie akurat z muzyką nie mam problemu winamp sie nie zawiesza dc++ jeszcze nie testowałem... co mi radzicie zrobic by nie było zwiech i nagłych resetow kompa ? moze ta nowa technologia 64 bity wymaga czegos ? moze innego win ? akutalnie mam XP PROF SP2..
zapomniałem dodac ze przy graniu w najnowszego medala nic sie nie wiesza... przynajmiej narazie... nie ma resetów
VCoreA 1,220
+3.3V 3.280
+12V 12.300
CPU Vid 1.320
temp procka wacha sie od 35 do 46 ale 46 to max... po resecie odrazu
sprawdzam w biosie nie wyglada zeby sie przegrzał bo temp bywa 22, 36,
42 roznie ale nigdy wiecej niz 46
Temperatury:
Płyta główna 14 °C (57 °F)
Procesor 1 °C (34 °F)
Aux 38 °C (100 °F)
Seagate ST3200820AS 39 °C (102 °F)
Wentylatory:
Procesor 3426 RPM
Wartości napięć:
Napięcie rdzenia procesora 1.20 V
+2.5 V 1.79 V
+3.3 V 3.28 V
+5 V 4.95 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 5.08 V
VBAT baterii CMOS 3.14 V
Debug Info V 90 A9 C8 B4 0B 09 3C BD (77)
Debug Info T 38 14 01
przy graniu w te gry ktore robią zwieche nagle pierdzieli sie głos w głosnikach slychac takie tryyyyyyy i nagle reset... raz sie zdarzylo ale to przed wyianą na tą płyte bo wczesniej miałem płyte GA 945 co okazała sie niekontatybilna pod C2D dali mi 965 i działa dobrze ale wczesniej miałem przy dc++ ze zwiecha była bez resetu ... sam musialem resetowac... a przy winampie sluchaniu muzy... nagle tryyyy i poszedł reset ale teraz przy tym kompie z winampem nie miałem problemu jak narazie nie testowałem jeszcze tak samo jak z dc++ nie testowałem
Ram jest na 100% sprawny ;] Komp ma dopiero 2 dni ;]
dzis testowałem go na winampie zostawiłem go bez ruchu i nie zwiesił sie... tylko przy graniu w GTA SA, CALL OF DUTY I STARY MEDAL SIE ZWIESZA i resetuje... moze te gry wymagają 32 bity procka a nie tak jak ja mam 64 ? i dlatego sie zwiesza ? w servisie był juz kilka razy im chodzi i sie nie zwiesza... tylko przy graniu w te gry sie zwiesza...
albo moze trzeba nowego XP pod 64 bity ?
podczas ogladania filmu po 30 min zrobił zwieche :/:/ nie zresetował sie tylko zawisł :/:/ o co w tym wszystkim chodzi ?
Właściwości czujnika <br />Typ czujnika ITE IT8712F<br />Dostęp do czujnika ISA 290h<br /> <br />Temperatury <br />Płyta główna 36 °C (97 °F)<br />Aux 41 °C (106 °F)<br /> <br />Wentylatory <br />Procesor 9000 RPM<br /> <br />Wartości napięć <br />Napięcie rdzenia procesora 1.23 V<br />+2.5 V 1.79 V<br />+3.3 V 3.28 V<br />+5 V 4.95 V<br />+12 V 0.06 V<br />+5 V podczas wstrzymania pracy 5.21 V<br />VBAT baterii CMOS 3.14 V<br /><br />
Ja tylko nieśmiało chciałem prosić abyś nie floodował pisząc posty jeden za drugim a używał opcji Edytuj - działa przez cztery godziny.<br />