Powaźny problem z grafiką!
pisałem juź w tej sprawie posta jednak mój wątek gdzies radosnie zniknął a rozwiązania nie widać.
Mianowicie mam GF 2 Ti. Po zainstalowaniu XP nie moge dojść do ładu z moją kartą. Niby ją wykrywa ale nie da się jej poprawnie zainstalować. Próbwałem inne detonatory, via 4 in 1 ręczne podawanie scieźki sterowników i nic. pomocy!!
jak ktos chce to podesle mu screeny (nie moge załączyć na forum bo się nie chca otwierać)
pytanie. czy jest mozliwe aby była to wina nieaktualnego biosa? bo tylko to mi chyba pozostało:| (najgorsze jest ze jak wsadzam inne karty to tesh nie działają a u innych nawet moja śmiga. a cały problem jest tylko w win XP bo w 98 jest wszystko ok. )
Mianowicie mam GF 2 Ti. Po zainstalowaniu XP nie moge dojść do ładu z moją kartą. Niby ją wykrywa ale nie da się jej poprawnie zainstalować. Próbwałem inne detonatory, via 4 in 1 ręczne podawanie scieźki sterowników i nic. pomocy!!
jak ktos chce to podesle mu screeny (nie moge załączyć na forum bo się nie chca otwierać)
pytanie. czy jest mozliwe aby była to wina nieaktualnego biosa? bo tylko to mi chyba pozostało:| (najgorsze jest ze jak wsadzam inne karty to tesh nie działają a u innych nawet moja śmiga. a cały problem jest tylko w win XP bo w 98 jest wszystko ok. )
Odpowiedzi: 5
cygalos, dwie sprawy:cygalos:pisałem juź w tej sprawie posta jednak mój wątek gdzies radosnie zniknął a rozwiązania nie widać.
1. Masz w tej chwili siedem postow i nie potrafisz odnalezc pierwszego napisanego na tym forum ? Nie zartuj, albo nie rob z siebie gamonia. Jest i wyszukiwarka, gdzie wpisujesz nicka chcac odnalezc posty takiej a nie innej osoby, jest i Twoj profil, przez ktory znajdziesz wszystko.
2. Mowisz "radosnie zniknal". Ten zniknie w taki sam sposob, w miejsce dla niego przeznaczone, do dzialu "Sprzet, sterowniki". Z czym masz problem ? Z systemem XP czy moze z grafika ? Grafa to system ? Moze jednak sprzet ? Nie odpowiadaj mi, ze na kompie masz XPka i dlatego w tym dziale – guzik mnie obchodzi w takim wypadku system.
Szanuj porzadek na forum i pomysl/zastanow sie przed umieszczeniem nowego tematu – do jakiego dzialu pasuje.
a czy aktualizacja biosa moźe przyniesc jakies efekty i rozwiązać cały problem?
cygalos:a jak tam jest to co mam zrobić?:)
Nic – znaczy się to nie ten problem.
a jak tam jest to co mam zrobić?:)
Sprawdź obecność klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E968–E325–11CE–BFC1–08002BE10318}
Jak go nie ma to skopiuj sobie to co poniźej do notatnika, zapisz jako plik reg i scal dwuklikiem z rejestrem
Po scaleniu ponownie zainstaluj sterowniki.
Jak go nie ma to skopiuj sobie to co poniźej do notatnika, zapisz jako plik reg i scal dwuklikiem z rejestrem
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E968–E325–11CE–BFC1–08002BE10318}]
"Class"="Display"
@="Karty graficzne"
"Installer32"="Desk.Cpl,DisplayClassInstaller"
"TroubleShooter–0"="hcp://help/tshoot/tsdisp.htm"
"Icon"="–1"
Po scaleniu ponownie zainstaluj sterowniki.
Strona 1 / 1