Powaźny problem – Win XP zje... mi 3 Gb muzy mp3
Witam.
Z gory dzieki za wszelkie formy pomocy.
Problem jest tego rodzaju:
Od jakiegos czasu komp mi sie niekiedy restartowal (domyslam sie ze to wina jednego z twardzieli bo pozniej bios mi jednego zawsze zle wykrywal (1x Fujitsu, 1x IBM). Raz jak mi sie tak zrestatrtowal, bios tym razem dobrze wykryl oba dyski i windows rutynowo sprawdzil twardziela skandiskiem w poszukiwaniu bledow na twardzielu (tym razem sprawdzal jedna z partycji na IBM gdzie mam sporo muzyki mp3). W czasie sprawdzania wykryl jakies bledy i zaczal naprawiac (odbylo sie to dosc szybko wiec nie pamietam co tam nawyrabial). No i sie wreszcie uruchomil Windows Xp (Pro). Wlaczam winampa a tu nie chce odtwarzac muzyki (pomijal pliki bo nie znalazl katalogu w ktorym byly). Patrze na partycje a tam mi wcielo jeden katalog (3,10 Gb muzyki). Wzielem zeby pokazywal katalogi systemowe i ukryte i pokazalo katalog: D:found.000 w ktorym znajduja sie:
**katalogi:
D:found.000dir0000.chk (tutaj jakies dwa pliki– bez rozszerzenia 0kb i plik 'tracking.txt' 0kb)
D:found.000dir0001.chk (jakies trzy pliki mp3 o dziwnych nazwach kazdy po 0kb)
D:found.000dir0002.chk (jakies dwa ––––––––––––––––––– // –––––––––––––––– )
D:found.000dir0003.chk (17 plikow mp3 akurat paktofoniki ;), nie moge ich puscic)
D:found.000dir0004.chk (jakies dwa pliki– 'desktop.ini' 0kb i 'INFO2' 0kb bez rozszerzenia)
D:found.000dir0005.chk (6 plikow mp3)
D:found.000dir0006.chk (patrz nizej)
**Pliki (kazy po 0 kb):
file0000.chk
file0001.chk
file0002.chk
file0003.chk
file0004.chk
file0005.chk
file0006.chk
file0007.chk
file0008.chk
W katalogu ostatnim (D:found.000dir0006.chk) znajduje sie ta wlasnie muzyka (przynajmiej wiekszosc bo 3,0Gb), tylko ze gdy podczas proby puszczenia jakiegos kawalka (w Windows Media Playerze) pojawia sie :shock: :
Plik jest w uźyciu.
Ten plik jest obecnie w uźyciu. Naleźy zamknąć plik, a następnie ponowić próbę wykonania źądanej czynności.
Identyfikator błędu = 0x80070005, Identyfikator rozwiązania = 0x00000000
Moge przeniesc ta muzyke do innego katalogu ale gdy chce wejsc do niego:
Odmowa dostepu
Po tym jak to zauwazylem sformatowalem C: i zainstalowalem jeszcze raz Windows... nic to nie dalo. W zaden mi znany sposob nie moge sie dostac do tej muzyki. Pierwszy raz wcielo mi az tyle GB danych.
Prosze o pomoc: Czy jak zainstaluje Win98 to odzyskam pliki ? W jaki sposob jak moge odzyskac utracone mp3 :?::?::?:
Z gory dzieki za wszelkie formy pomocy.
Problem jest tego rodzaju:
Od jakiegos czasu komp mi sie niekiedy restartowal (domyslam sie ze to wina jednego z twardzieli bo pozniej bios mi jednego zawsze zle wykrywal (1x Fujitsu, 1x IBM). Raz jak mi sie tak zrestatrtowal, bios tym razem dobrze wykryl oba dyski i windows rutynowo sprawdzil twardziela skandiskiem w poszukiwaniu bledow na twardzielu (tym razem sprawdzal jedna z partycji na IBM gdzie mam sporo muzyki mp3). W czasie sprawdzania wykryl jakies bledy i zaczal naprawiac (odbylo sie to dosc szybko wiec nie pamietam co tam nawyrabial). No i sie wreszcie uruchomil Windows Xp (Pro). Wlaczam winampa a tu nie chce odtwarzac muzyki (pomijal pliki bo nie znalazl katalogu w ktorym byly). Patrze na partycje a tam mi wcielo jeden katalog (3,10 Gb muzyki). Wzielem zeby pokazywal katalogi systemowe i ukryte i pokazalo katalog: D:found.000 w ktorym znajduja sie:
**katalogi:
D:found.000dir0000.chk (tutaj jakies dwa pliki– bez rozszerzenia 0kb i plik 'tracking.txt' 0kb)
D:found.000dir0001.chk (jakies trzy pliki mp3 o dziwnych nazwach kazdy po 0kb)
D:found.000dir0002.chk (jakies dwa ––––––––––––––––––– // –––––––––––––––– )
D:found.000dir0003.chk (17 plikow mp3 akurat paktofoniki ;), nie moge ich puscic)
D:found.000dir0004.chk (jakies dwa pliki– 'desktop.ini' 0kb i 'INFO2' 0kb bez rozszerzenia)
D:found.000dir0005.chk (6 plikow mp3)
D:found.000dir0006.chk (patrz nizej)
**Pliki (kazy po 0 kb):
file0000.chk
file0001.chk
file0002.chk
file0003.chk
file0004.chk
file0005.chk
file0006.chk
file0007.chk
file0008.chk
W katalogu ostatnim (D:found.000dir0006.chk) znajduje sie ta wlasnie muzyka (przynajmiej wiekszosc bo 3,0Gb), tylko ze gdy podczas proby puszczenia jakiegos kawalka (w Windows Media Playerze) pojawia sie :shock: :
Plik jest w uźyciu.
Ten plik jest obecnie w uźyciu. Naleźy zamknąć plik, a następnie ponowić próbę wykonania źądanej czynności.
Identyfikator błędu = 0x80070005, Identyfikator rozwiązania = 0x00000000
Moge przeniesc ta muzyke do innego katalogu ale gdy chce wejsc do niego:
Odmowa dostepu
Po tym jak to zauwazylem sformatowalem C: i zainstalowalem jeszcze raz Windows... nic to nie dalo. W zaden mi znany sposob nie moge sie dostac do tej muzyki. Pierwszy raz wcielo mi az tyle GB danych.
Prosze o pomoc: Czy jak zainstaluje Win98 to odzyskam pliki ? W jaki sposob jak moge odzyskac utracone mp3 :?::?::?:
Odpowiedzi: 2
Od razu moge ci odradzic instalacje win98... To nic nie da, poniewaz jak mniemam instalowalbys na innej partycji, a bledy są w zapisie plików (to są bledy dysku), wiec zmiana systemu nic tu nie pomoze.
Proponuje wejsc na strone producenta dysku
http://www.hgst.com/hdd/support/download.htm
Na ww stronie znajdują sie programy dyskowe (IBM). Polecam sprobować "Disk Manager 2000" (win) lub dosowego "Drive Fitness Test".
powodzenia :)
Proponuje wejsc na strone producenta dysku
http://www.hgst.com/hdd/support/download.htm
Na ww stronie znajdują sie programy dyskowe (IBM). Polecam sprobować "Disk Manager 2000" (win) lub dosowego "Drive Fitness Test".
powodzenia :)
no właśnie to jest problem scandiska niby nieszkodliwy a jednak z niego taki mały diabełek. Moim zdaniem scandisk coś ci pogrzebałi popier*** w tych plikach i teraz jest tak jak jest. Ten scandisk od xp jest strasznym druniem i ja go nie lubie. Więc odpowiem. XP to spoko koleś on ci krzywdy nie zrobił, zrobił ci krzywde scandisk i moim zdaniem wątpię źeby po jego robocie w jakim kolwiek systemie te pliki działały. Jednak jeźeli naprawde ci na nich zaleźy to zamiast pytać się czy na windows 98 by działały wziął bym sie ostrodo roboty tzn za instalacje wina98 i sam sprawdził. Powodzenia.
Strona 1 / 1