potrzebuje szybkiej i fachowej pomocy z neostrada
dzwonilem przed chwila do goscia (konsultabNAT)Z TP I mowie mu ze internet mi sie rozlacz co 5 min gosc mi powiedzial ze to moze byc robak ale w to watpie i powiedzial mi zeby zrobil tak start uruchom CMd wpisac ipcconfigall ale to nie dziala moze znacie jakas podobna komende ?>?? mowil ze jezeli maam powyzej 15 polaczen to mam robaka a jak nie 15 to przyjama mi rekalmacje!!
Odpowiedzi: 9
zrób poźądnego loga połączeń. Właśnie zacząłem tworzyć program do monitorowania połączeń z internetem, zobaczyłem posta i podpisuję się pod nim :)
prog nie jest ukończony, duźo mu brakuje ale hula i loguje.
Załączam loga z dzisiaj razem z programem ... pod koniec jest host chello080110073040.504.15.vie.surfer.at – ciągle się mnie czepia dlatego wpisałem w programie źeby rozłączał wszelkie zewnętrzne połączenia z svchost.
Jak komuś sie progs spodoba to poradźcie co tam dodać/zmienić
prog nie jest ukończony, duźo mu brakuje ale hula i loguje.
Załączam loga z dzisiaj razem z programem ... pod koniec jest host chello080110073040.504.15.vie.surfer.at – ciągle się mnie czepia dlatego wpisałem w programie źeby rozłączał wszelkie zewnętrzne połączenia z svchost.
Jak komuś sie progs spodoba to poradźcie co tam dodać/zmienić
Ty nie dzwon wiecej na ten numer bo i tak nie dostaniesz konkretnej i wyczerpujacej odpowiedzi ci ludzie z TP sa niekompetetni i nieznajacy sie na rzeczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uruchom–>cmd–> "ipconfig help" :)
Jeśli chcesz coś dopisać w swoim poście uzyj opcji zmień.
To źe podał Tobie polecenie ipconfig bez spacji IMO dla niego było to oczywiste i nie zagłębiał się w to czy masz pojęcie o tym poleceniu.
Mimo swoich problemów pohamuj się trochę z emocjami ( mięsem ) do niczego takie zachowanie nie prowadzi.
Napisz co zrobiłeś do tej pory aby rozwiazać problem.
To źe podał Tobie polecenie ipconfig bez spacji IMO dla niego było to oczywiste i nie zagłębiał się w to czy masz pojęcie o tym poleceniu.
Mimo swoich problemów pohamuj się trochę z emocjami ( mięsem ) do niczego takie zachowanie nie prowadzi.
Napisz co zrobiłeś do tej pory aby rozwiazać problem.
i jeszcze 1 mam 21 polaczen wiec nie przyjma reklamacji szkoda :( a zadnego robaka nie mam :P
mam dial up :wink:
podal polecenie a nie powiedzial ze spacje trzeba dac zaj.. zna sie na swojej pracy GRATULACJE DLA >>>>TP<<<<
podal polecenie a nie powiedzial ze spacje trzeba dac zaj.. zna sie na swojej pracy GRATULACJE DLA >>>>TP<<<<
A ja napisze to co zwyjkle Jeźeli uźywasz programu który dostałeś od tp dołączenia z netem to wywal odinstaluj ten syf i zrób sobie włąsnoręcznie połączenie typu dial–up gwarantuje źe nie będziesz miał takich kłopotów a jeźeli nie uźywasz tej aplikacji od tp to nie mam pojęcia Pozdrawiam
Tia , nie ma jak fachowe porady Support`u TP.
Tylko siąść i płakać.
A jak będziesz miał 16 aktywnych połączeń to nie przyjmie reklamacji i masz zaifekowany system, totalna bzdura :lol: :mrgreen: .
Po koleji :
Wiersz poleceń :arrow: ipconfig /all , ale nie widze zasadności wydania tego polecenia związku z zainfekowany systemem.
W takim przypadku aby sprawdzić aktywne połaczenia wydajesz polecenie netstat –ano .
BTW wykonaj następujące czynności :
Skan AV ( antywirusowy z aktualną definicją sygnatur ),
Skan AM ( antymalware z aktualną definicją sygnatur ),
Analiza procesów w Tasku,
Analiza kluczy Run,
Analiza logu Hijack This,
Tym sposóbem sprawdzisz czy system nie jest zainfekowany.
ipconfig /all uźywasz tego polecenia aby sprawdzic konfigurację sieci.
Tylko siąść i płakać.
A jak będziesz miał 16 aktywnych połączeń to nie przyjmie reklamacji i masz zaifekowany system, totalna bzdura :lol: :mrgreen: .
Po koleji :
Wiersz poleceń :arrow: ipconfig /all , ale nie widze zasadności wydania tego polecenia związku z zainfekowany systemem.
W takim przypadku aby sprawdzić aktywne połaczenia wydajesz polecenie netstat –ano .
Przykładowy efekt uźycia powyźszej komendy :
––––––––
Protokół / Adres lokalny:PORT / Adres zdalny / Status / PID
TCP 0.0.0.0:135 0.0.0.0:0 LISTENING 952
TCP 0.0.0.0:445 0.0.0.0:0 LISTENING 4
(...)
UDP 127.0.0.1:3005 *:* – 1120
UDP 127.0.0.1:3243 *:* – 1620 (np. gg.exe – Gadu–gadu)
UDP 127.0.0.1:4308 *:* – 2080 (np. iexplore.exe – Internet Explorer)
UDP 127.0.0.1:4136 *:* – 2116
––––––––
Następnie po znalezieniu interesującego nas numeru portu (np. 3243) szukamy odpowiadającego mu procesu (np. 1620), następnie przechodzimy do Menadźera zadań (Task Manager) i znajdujemy nazwę procesu.
W tym celu uruchamiamy TaskMgr.exe –> przechodzimy do zakładki Processes (Procesy) –> klikamy na nagłówek kolumny PID, co jest równoznaczne z posortowaniem procesów według ich identyfikatorów (PID). Teraz moźemy odczytać po prawej stronie nazwę programu/procesu i dopasować ją do konkretnego portu.
BTW wykonaj następujące czynności :
Skan AV ( antywirusowy z aktualną definicją sygnatur ),
Skan AM ( antymalware z aktualną definicją sygnatur ),
Analiza procesów w Tasku,
Analiza kluczy Run,
Analiza logu Hijack This,
Tym sposóbem sprawdzisz czy system nie jest zainfekowany.
ipconfig /all uźywasz tego polecenia aby sprawdzic konfigurację sieci.
Dobrze Ci podal, powinno działac, wpisz ipconfig.
Strona 1 / 1