Potrzebuje programik...
Witam
Potrzebuje cos do monitorowania kto, co i kiedy sciagal ode mnie po LANie. Czy ktos wie jak sie cosik takiego nazywa ??
Potrzebuje cos do monitorowania kto, co i kiedy sciagal ode mnie po LANie. Czy ktos wie jak sie cosik takiego nazywa ??
Odpowiedzi: 8
NetWatcher moze i by sie nadal gdyby pokazywal ilosc danych przeslanych przez okreslony czas polaczenia oraz zapisywal wszystko do pliku... bez tego jest to bezuzyteczny bubel dla mnie... co do lockdown2k to juz wogole nie to czego potrzebuje... od bezpieki mam porzadne programy a nie jakies badziewia typu ALL IN ONE.
Dotychczas uźywałem programu LockDown2000 do pilnowania udostępnionych zasobów. Ma on równieź opcję skanowania systemu za trojanami. Pilnuje autostartu, waźnych plików systemowych jak boot.ini, win.ini ...
Apropos trojanów – sam jest "pseudo trojanem" – słucha na kilku popularnych portach trojanów i w razie jakiejś aktywności – rozłącza klienta; moźe to i dobre bo nie pozwala prawdziwym trojanom nasłuchiwać (czyli odbierać rozkazów), ale przyciąga "łowców lamerów" (maniaków źądzących cudzymi komputerami) co tylko powoduje alarmy typu "Incoming hack attempt from IP x.x.x.x [...]". Naturalnie moźna to wyłączyć. Moźe teź przejmować kontrolę nad atakami typu WinNuke i ICQnuke.
Dobrze widać kto , kiedy i co ściągał od Ciebie w sieci; w jakich folderach był i jak długo się zastanawiał
Innym programem jest NetWatcher Pro 2.2 – duźo ludu go poleca, a u mnie nie chce się poprawnie uruchomić bo odinstalowałem TCP/IP w połączeniu LAN (blokował mi połączenie do internetu [dsl] przez ok. minutę po starcie systemu)
Apropos LockDown – coś na stronie go nie widać, powstał nowy program Hacker–Eliminator
Apropos trojanów – sam jest "pseudo trojanem" – słucha na kilku popularnych portach trojanów i w razie jakiejś aktywności – rozłącza klienta; moźe to i dobre bo nie pozwala prawdziwym trojanom nasłuchiwać (czyli odbierać rozkazów), ale przyciąga "łowców lamerów" (maniaków źądzących cudzymi komputerami) co tylko powoduje alarmy typu "Incoming hack attempt from IP x.x.x.x [...]". Naturalnie moźna to wyłączyć. Moźe teź przejmować kontrolę nad atakami typu WinNuke i ICQnuke.
Dobrze widać kto , kiedy i co ściągał od Ciebie w sieci; w jakich folderach był i jak długo się zastanawiał
Innym programem jest NetWatcher Pro 2.2 – duźo ludu go poleca, a u mnie nie chce się poprawnie uruchomić bo odinstalowałem TCP/IP w połączeniu LAN (blokował mi połączenie do internetu [dsl] przez ok. minutę po starcie systemu)
Apropos LockDown – coś na stronie go nie widać, powstał nowy program Hacker–Eliminator
wiem ze mam szukac... szkoda ze kazdy ktory znalazlem prowadzi w koncu do tej samej strony... wqrwiaja mnie te zdechle pseudo programiki... jak juz pisalem wyzej cos nie bardzo mi sie wydaje po opisie tego proga (tak opis dalo sie dzieki bogu jeszcze wyswietlic) to nie bardzo to o co mi biega.
Jesli dostajesz error 404, to ... poszukaj sam innego linka.
Zobacz rowniez Sharemon.
Zobacz rowniez Sharemon.
error 404... ok moze ktos zaproponuje cosik lepszego bo srednio mi sie wydaje z tego opisu co tam ze to jest to o co mi chodzi...
http://www.freedownloadscenter.com/Utilities/Access_Control_Utilities/Net_Sentinel.html link do Net Sentinel
a moze jakis link do programiku albo do stronki na ktorej moge go znalezc ??
Ja przez spory okres czasu uzywalem Net Sentinel. Ostatnio znalazlem NetWatcherPro2.2, ale nie wiem czy on rejestruje kto kiedy sicaga, ale ten pierwszy tak. Tzn kiedy kto wszedl na dysk i w czym grzebal.
Strona 1 / 1