potrzebny program
zna ktos moze jakis program ktory zabezpieczylby mi dysk w taki sposob aby po wlozeniu mojego dysku do innego komputera odczyt danych byl nie mozliwy albo mozliwy po podaniu jakiegos hasla
Odpowiedzi: 13
no ok do plikow moze niekt sie nie dobierze ale bedzie widzial ze tam sa
ok dzieki za pomoc :)
ok dzieki za pomoc :)
szyfrowanie które tu zostało zaproponowane, jest wystarczającym (najlepszym mi znanym) rozwiązaniem.
Uwierz źe nikt ci się do plików nie dobierze jeśli je zastosujesz :)
Uwierz źe nikt ci się do plików nie dobierze jeśli je zastosujesz :)
no wlasnie w tym problem ze to wlasnie nie wystarczy
przeciez jakies sposoby raczej musza byc aby to rozwiazac
przeciez jakies sposoby raczej musza byc aby to rozwiazac
tu chyba wystarczy zwykłe szyfrowanie o którym była juź wcześniej mowa + ewentualnie nadanie uprawnień uźytkownikom do dostępu do tego folderu...
no a chociaz zeby zrobic cos takiego ze ten katalog zaszyfrowany jest widoczny ale zeby nie mozna wejsc do niego
z tym to juź gorzej.
moźesz jedynie ustawić mu atrybuty ukryty i systemowy, ale i to na wiele się nie zda. Polecam ściągnąć program hide folders dla XP'ka. Program ten skutecznie ukrywa foldery ale tylko w systemie na którym został zainstalowany
moźesz jedynie ustawić mu atrybuty ukryty i systemowy, ale i to na wiele się nie zda. Polecam ściągnąć program hide folders dla XP'ka. Program ten skutecznie ukrywa foldery ale tylko w systemie na którym został zainstalowany
no ok odczytac tego nie mozna ale chodzi mi o to zeby np ten katalog byl nie widoczny zeby nikt nie wiedzial ze takie cos istnieje
MetaVirus:nikt nie powołady informacji nie wyciągnie z tego folderu
Włącznie z samym właścicielem, o ile ten nie pokusi sie klucza szyfryjącego np. przed reinstalacja systemu wyeksportować. Tak w ramach przypomnienia pisze jedynie.
moźesz spać spokojnie :)
nikt nie powołady informacji nie wyciągnie z tego folderu
nikt nie powołady informacji nie wyciągnie z tego folderu
no ok a jak tak zrobie to ten folder bedzie widac jak wloze dysk do innego kompa czy co sie z nim stanie
Właściwości z prawokliku na folder –> zaawansowane –> "zaptaszkuj" ostatni kwadracik.tomekk13:a jak mam to zaszyfrowac ?
a jak mam to zaszyfrowac ?
Jeźeli partycja to NTFS, to chyba by moźna zaszyfrować pliki/dysk.tomekk13:...odczyt danych byl nie mozliwy...
Strona 1 / 1