Potrzebna szybka pomoc

Witam wszystkich. Jakieś 2 dni temu zostałem zaatakowany przez kilka wirusów który podczepiały się pod plik taskdir.dll i taskdir.exe W końcu postanowiłem usunąc te pliki i jescze jakiś inny... I teraz mam problem... (wirusa juź nie ma =\)
1. Teraz przy włączaniu kompoutera wszystko otwiera sie w notatniku (np. adware, gadu gadu) oraz nic się nie da włączyć, poniewaź wszystko otwiera się w notatniku =\ Jak temu zaradzić?

Odpowiedzi: 3

Nie jestem w stanie znaleźć pliku boot.ini poniewaź nie mogę wejść w "System"... Otwiera się w... notatniku...
Fakolpet
Dodano
01.05.2006 17:40:59
Tylko .exe oraz filmy i obrazy, dokumenty tekstowe się otwierają w normalnie =\

Problem w tym jednak, źe tego trojana juź nie ma (a to był ten który napisałeś) ale usunąłem go razem w taskdir.dll i taksdir.ee i opróźniłem kosz... Zaraz przeczytam FAQ i inne tematy to moźe coś znjade
Fakolpet
Dodano
01.05.2006 17:38:31
Masz tego trojana: Trojan.Abwiz.F
Sciągnij sobie i uruchom zamieszczoengo tam removal tool. Przeczytaj opis i usuń wymienione tam rzeczy.
W notatniku otwieraja się tylko pliki wykonywalne *.exe czy teź wszystkie pozostałe jak: pliki obrazów, dokumenty Office, pliki muzyczne/filmowe?
Jeśli *.exe to zastosuj fixa z tematu przyklejonego.

P.S. Ubytki w plikach systemowych uzupełnisz uźywając narzędzia sfc z odpowiednim parametrem, moźesz teź z przywracania systemu skorzystać, o ile było aktywne.
Bobi
Dodano
01.05.2006 17:29:20
Fakolpet
Dodano:
01.05.2006 17:14:36
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1