potrzebna rada

Mam do wyboru jedną płyte gł. do kopa PIERWSZA TO– gigabyte nvidia nFosce 2–7NF–RZ–C. druga –ASUS A7V600–X a dlaczego z tych 2, bo jest bardzo dobra cena .A do tej płyty takie dodatki:twardy dysk 120 seagate.pamięć 2x512 kros cos tam:–( karta graf–sparkle–6600gt.nap.NEC

Odpowiedzi: 12

ropi:
4.jasno i zrozumiale napisałem jakie mam pytanie .POSTAraj się jeszcze raz przeczytać to zrozumiesz

Jako nie tylko menda, ale i człek złośliwy z natury, pozwolę sobie zadać pytanie:
W którym miejscu tego postu :
Mam do wyboru jedną płyte gł. do kopa PIERWSZA TO– gigabyte nvidia nFosce 2–7NF–RZ–C. druga –ASUS A7V600–X a dlaczego z tych 2, bo jest bardzo dobra cena .A do tej płyty takie dodatki:twardy dysk 120 seagate.pamięć 2x512 kros cos tam:–( karta graf–sparkle–6600gt.nap.NEC

Pada prośba o uzasadnienie takiego, a nie innego wskazania?

Nim więc nastepnym razem zarzucisz komuś brak umiejętności czytania ze zrozumieniem zdobądź się na taki sposób pisanie, by nikt nie musiał domyslać się "co poeta miał na myśłi?".

Na jedyne pytanie(?), jakie jest w tym tekście zawarte, sam sobie odpowiedzi udzielasz – to ta część wyboldowana cytatu.
Równieź tytuł nie wskazuje na chęć uzyskania wskazówki, pozwalając wnioskować, źe kaźda – nawet najbardziej zdawkowa – wypowiedź, będzie właściwa.

Trzeci raz wskazuję na to samo i nie ma ot nic wspólnego z umiejętnościami związanymi z szukaniem, komputerami itp, ,a wyłacznie ze sposobem pisania postów i późniejszymi pretensjami, źe brtx napisał "wtopa", choć mół w ogóle drugie zdanie pominąć.
Rebe
Dodano
18.08.2005 14:27:06
Dotrzec dotarło .Odpowiadając na Twoie punkty
1.Traktuj lepiej osoby mało doświadczone w poruszaniu sie po internecie,które mogą naprawde nie wieszieć gdzie szukac i jak .

2.Tu sie zgodze z Tobą przepraszam mógmyś a nie powinieneś
3.Chodziło mi o pomoc ,a nie wyręczenie mnie wybraniu płyty gł.bo mam bardzo małe doświadczenie w poruszaniu po sieći I WIEDZE NA TEMAT PŁYT GŁ..Ty jako osoba mająca wiedze w poruszaniu i wyszukiwaniu informacji MÓGBYŚ Tą wiedzą odrobine podzielić
4.jasno i zrozumiale napisałem jakie mam pytanie .POSTAraj się jeszcze raz przeczytać to zrozumiesz
5.Prace domowe odrabiam sam REBE
ropi
Dodano
18.08.2005 14:13:35
Będzie w punktach – jest szansa, źe dotrze:
1. Nie podnoś głosu, bo to tylko o Tobie swiadczy.
2. Pomóc owszem tyle źe nie powinienem, a mógłbym.
3. Pomóc komuś, a wyręczyć tego kogoś w dotarciu do ogólnie dostępnych informacji to nie jest zadanie, dla którego forum powstało.
4.O obowiązku przedstawiania tego czego się chce dowiedzieć w spośób taki, by się tego domyślać nie było trzeba, równieź przypomnieć się godzi. Obowiązek taki spoczywa na pytającym i to niezaleźnie od jego staźu, funkcji i innych okoliczności.
5. Jak juź sobie te podstawowe zasady przyswoisz to moźe ktos, kiedyś , w przypływie odbrego humoru za Ciebie "pracę domową" odrobi.

Znalazłbym jeszcze parę punków odniesienia, ale pewnei za duźo by to było dla Ciebie na jeden raz.

Update – Jak myślisz do czego słuźy przycisk "Zmień" w oknie Twoich postów ?
Rebe
Dodano
18.08.2005 13:17:49
UPS :oops: NIE JESTES MODERATOREM TEGO DZIALU .PRZEPRASZAM ZA DOKLEJENIE "REBE DO MODERATOROW"ALE PODPIS POD NIKIEM TO SIE ZGODZE JESTES MENDA :oops:
ropi
Dodano
18.08.2005 13:06:59
REBE jesli chodzi o podpis pod twiom nikiem to sie zgodze ze menda, zadałem to ptanie nie dlatego ze mam taki kaprys, a dlatego ze jestem poczatkujacy w sieci i mam prawo niewiedziec DZIE I JAK SZUKAC A TY JAKO MODERATOR TEGO DZIALU POWINNES POMUC TAKIEMU JAK Z POZDROWIENIAMI ROPI PS. JESLI SA WSZYSCY TACY :( A PODPIS POD TWOIM NIKIEM JEST ADEKWATNY DO CIEBIE :twisted:
ropi
Dodano
18.08.2005 13:01:23
REBE jesli chodzi o podpis pod twiom nikiem to sie zgodze ze menda, zadałem to ptanie nie dlatego ze mam taki kaprys, a dlatego ze jestem poczatkujacy w sieci i mam prawo niewiedziec DZIE I JAK SZUKAC A TY JAKO MODERATOR TEGO DZIALU POWINNES POMUC TAKIEMU JAK Z POZDROWIENIAMI ROPI PS. JESLI SA WSZYSCY TACY :( A PODPIS POD TWOIM NIKIEM JEST ADEKWATNY DO CIEBIE :twisted:
ropi
Dodano
18.08.2005 13:01:23
zapomniałem o procku mam atlon xp 2400+ na tej płycie jest norton i.s.i pare ciekawych doda :D
ropi
Dodano
18.08.2005 11:33:39
ropi:
powiec dlaczego? to nie wyjasnia tego bo wtopa??? :cry:

Bo nie posiada opcji takich jak nForce2. Jakich ? – Czy tak trudno w google wpisać symbole płyt i porównać opisy specyfikacji?

O takim dorbiazgu, źe prosiłeś wyłacznie o wskazanie wyboru, a nie wypisywanie uzasadnień to juź tylko z obowiązku wspominam.
Rebe
Dodano
18.08.2005 11:10:52
no lepiej na nforce. maly szczegol, ze wyniki w 3dmarkach na plytach nforce2 sa troszke lepsze (no dobra, ale to smieszny argument). tak apropo jak kupisz plyte gigabyte to dostajes troche legalnego softu: Norton Internet Security. Wszystko ok, tylko ze nie powiedziałes jaki procesor chcesz.

pamięć 2x512 kros cos tam:–(

to jest ciekawe ;o co znaczy ta buzka na koncu? i jakie pamieci? chodzi o Corsair ? a co do karty to wybor dobry ;P
Lucky
Dodano
18.08.2005 11:05:43
no lepiej na nforce. maly szczegol, ze wyniki w 3dmarkach na plytach nforce2 sa troszke lepsze (no dobra, ale to smieszny argument). tak apropo jak kupisz plyte gigabyte to dostajes troche legalnego softu: Norton Internet Security. Wszystko ok, tylko ze nie powiedziałes jaki procesor chcesz.

pamięć 2x512 kros cos tam:–(

to jest ciekawe ;o co znaczy ta buzka na koncu? i jakie pamieci? chodzi o Corsair ? a co do karty to wybor dobry ;P
Lucky
Dodano
18.08.2005 11:05:43
powiec dlaczego? to nie wyjasnia tego bo wtopa??? :cry:
ropi
Dodano
18.08.2005 10:47:40
Wez plyte na nForce2
KT600 to wtopa :P
brtx
Dodano
18.08.2005 10:45:40