Potrzebna pomoc – Ustawienia Typy plików – Folder Plików
Witam,
mam mały problem, mianowicie chcąc zmienić sobie ikonkę dla Folderu plików: Mój komputer–>Narzedzia–>Opcje folderów–>Typy plików–> Folder plików–> zaawansowane itp.. zmieniłem tam ikonkę ale akceptując zmieniła mi się równieź domyślna "Akcja" do wykonywania!! i teraz zamiast normalnie przegladac pliki tak jak to miało miejsce, wchodzę do kaźdego katalogu na komputerze przez jakieś inne aplikacje. Nawet jak utworzę nową akcje i dam "open" i jako program dam "explore" to nie jest tak jak było dawniej. Nie mam moźliwości kasowania teź źadnych "akcji" ani tych co były ani tych co ja zrobilem. Moźe ktoś wie jak powrócić do ustawień podstawowych, takich jakie byly i sa standartowe u wszystkich. Gdzie się to w rejestrze zmienia, pomocy. Standartowo mialem: Enqueue in Winamp, Play in Winamp; Add to Winamp's Bookmark list; Browse with ACDSee. Żadna z tych akcji nie była domyślna.
Wiem źe gdzies to moźna ustawić w rejestrze ale nie mam bladego pojecia. proszę o jakieś wskazówki. dzięki
mam mały problem, mianowicie chcąc zmienić sobie ikonkę dla Folderu plików: Mój komputer–>Narzedzia–>Opcje folderów–>Typy plików–> Folder plików–> zaawansowane itp.. zmieniłem tam ikonkę ale akceptując zmieniła mi się równieź domyślna "Akcja" do wykonywania!! i teraz zamiast normalnie przegladac pliki tak jak to miało miejsce, wchodzę do kaźdego katalogu na komputerze przez jakieś inne aplikacje. Nawet jak utworzę nową akcje i dam "open" i jako program dam "explore" to nie jest tak jak było dawniej. Nie mam moźliwości kasowania teź źadnych "akcji" ani tych co były ani tych co ja zrobilem. Moźe ktoś wie jak powrócić do ustawień podstawowych, takich jakie byly i sa standartowe u wszystkich. Gdzie się to w rejestrze zmienia, pomocy. Standartowo mialem: Enqueue in Winamp, Play in Winamp; Add to Winamp's Bookmark list; Browse with ACDSee. Żadna z tych akcji nie była domyślna.
Wiem źe gdzies to moźna ustawić w rejestrze ale nie mam bladego pojecia. proszę o jakieś wskazówki. dzięki
Odpowiedzi: 6
Tak na przyszłos jakby ktos namieszał
Wystarczy dodac wpisy z zalacznika
Trzeba zmienic rozszerzenie z *.rar na *.reg
Wystarczy dodac wpisy z zalacznika
Trzeba zmienic rozszerzenie z *.rar na *.reg
Juź zrobione. Mianowicie wziołem i dodałem nową "akcje" dla w/w problemu czyli "Folder Plików", wpisałem w niej słowo np.: otwórz, nastepnie przy pomocy programu jv16PowerTools dałem wyszukiwanie tego słowa w rejestrze i odnalazłem wpisy odopwiedzialne za tę przypadłość. Zwróciłem się do Bobi_robert, który zaczął ze mna zastanawiać się nad tym problemem by ze swojego rejestru weksportował mi dokładnie te same klucze, potem pozostaje dopisanie juź do rejestru plików *.reg i gotowe. Aha, dzieki bogu pamietałem jakie miałem wcześniej "akcje" przypisane i odpaliłem ponownie kaźde z oprogramowań jakie tam były zawarte i ponownie je skonfigurowałem. Działa i to jest najwaźniejsze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tak, jasne, to sie odnosi do tego wyzej czyli do samego "Folder" a nie "Folder Plików", nawet wykasowałem ten wpis w rejestrze i dodałem ten twój, wtedy teź zobaczyłem źe to nie jest wpis do tego niestety :(
Goldbergs:Niestety nie bardzo pomogło to samo mam :(
A komputer uruchomiony ponownie albo chociaz explorer.exe wyłączony i właczony ??
Niestety nie bardzo pomogło to samo mam :(
Sciagnij, rozpakuj i dodaj do rejestru
http://www.centrumxp.pl/forum/download.php?id=790
http://www.centrumxp.pl/forum/download.php?id=790
Strona 1 / 1