potrzeba....
po pierwsze jak wylanczyc udostepnianie pliko i drukarek, bo chce to zrobic a nie moge :(
po drugie odpalile kreatora sieci, cos tam poustawialem, na koniec wywalilo ze sie nie powiodlo
i teraz jak biore moje miejsca sieciowe, to mam tylko shared docks, biore do gory to wywala ze nie mam uprwnien, zebym skontaktowal sie z adminem, no ja jestem adminem mojego kompa(tak napisane jest w konta uzytkownikow) , a wiec co robic? czyli jak przywrocic tamte ustawienia, (przywracanie systemu mam wylanczone)
i jeszcze pytanie: dlaczego w udostepnionych folderach mam skrot do zaplanowane zadania, jak go usunac?
po drugie odpalile kreatora sieci, cos tam poustawialem, na koniec wywalilo ze sie nie powiodlo
i teraz jak biore moje miejsca sieciowe, to mam tylko shared docks, biore do gory to wywala ze nie mam uprwnien, zebym skontaktowal sie z adminem, no ja jestem adminem mojego kompa(tak napisane jest w konta uzytkownikow) , a wiec co robic? czyli jak przywrocic tamte ustawienia, (przywracanie systemu mam wylanczone)
i jeszcze pytanie: dlaczego w udostepnionych folderach mam skrot do zaplanowane zadania, jak go usunac?
Odpowiedzi: 7
Mam problem z wejściem w tej chwili w otoczenie sieciowe, jednak z tego co pamiętam u mnie shared docs jest nieudostępniony i niewidoczny.
Spróbuj po wyłączeniu udostępnienia określonego folderu, usunąć ikonę tego folderu z widoku – okna folderów udostępnionych na twoim komputerze w otoczeniu sieciowym.
Spróbuj odświeźyć widok.
Moźliwe, źe potrzebne jest ponowne uruchomienie komputera.
Pozdrawiam
Spróbuj po wyłączeniu udostępnienia określonego folderu, usunąć ikonę tego folderu z widoku – okna folderów udostępnionych na twoim komputerze w otoczeniu sieciowym.
Spróbuj odświeźyć widok.
Moźliwe, źe potrzebne jest ponowne uruchomienie komputera.
Pozdrawiam
dzieki Gagman za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie: sharedocks to dokumenty udostepnione ktore znajduja sie w moj komputer, ja wylanczylem ich udostepnianie, ale w otoczeniu sieciowym ciagle sa, jak klikne to wyskakuje ze nieprawidlowa sciezka, no to udostepniam, wtedy dzialaja, no to teraz: dlaczego ten folder nie znika jak wylacze jego udostepnianie? tak samo jest z innymi, nie jest to problem, ale chcialbym sie czegos dowiedziec na ten temat
dzieki Gagman za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie: sharedocks to dokumenty udostepnione ktore znajduja sie w moj komputer, ja wylanczylem ich udostepnianie, ale w otoczeniu sieciowym ciagle sa, jak klikne to wyskakuje ze nieprawidlowa sciezka, no to udostepniam, wtedy dzialaja, no to teraz: dlaczego ten folder nie znika jak wylacze jego udostepnianie? tak samo jest z innymi, nie jest to problem, ale chcialbym sie czegos dowiedziec na ten temat
Nie wiem czy o to Ci chodz, ale:
Pozdrawiam
eSQa kiedyś:Nie wiem skąd – ale po wejściu na mój komputer oprócz udostepnionych folderow – mam tez udostepnione drukarki i jakies zaplanowane zadanie ... i jak wyłączyć udostępnianie tylko drukarek i zaplanowanych zadać.
na co Paweł Piskorz:Musisz z rejestru usunąć następujące wpisy:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerRemoteComputerNameSpace{D6277990–4C6A–11CF–8D87–00AA0060F5BF} – Zaplanowane zadania
oraz drugi znajdujący w tym samym kluczu.
Pozdrawiam
no odinstalowalem ten skladnik, ale pytanie: jezeli u mnie jest to wylanczone to nie moge korzystac z tego co mi inni udostepnili?teraz jak wezme moje miejsca sieciowe to jest tam shared docks na ktos
tam, i jest tez na gen, jak klikam to "nie mozna odnalezc sciezki sieciowej", co do tych shareddocks
to tylko te foldery widze w otoczeniu sieciowym :(
czy nie da sie nic zrobic? moze w tym kreatorze jakas konfiguracja inna?
tam, i jest tez na gen, jak klikam to "nie mozna odnalezc sciezki sieciowej", co do tych shareddocks
to tylko te foldery widze w otoczeniu sieciowym :(
czy nie da sie nic zrobic? moze w tym kreatorze jakas konfiguracja inna?
Strona 1 / 1