Poszukuję programu

Czy zna ktoś taki program który uniemoźliwiałby ZAMKNIĘCIE innej aplikacji przez uźytkownika ?

Mam taką sytuację w domu, polega ona na tym, źe uźytkownicy komputera wyłączają bardzo waźną dla mnie aplikację i chcę temu zapobiec. Jest to moźliwe ?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Odpowiedzi: 4

Przepraszam.Ale nie moźesz im po prostu powiedzieć źeby niczego nie zamykali?
Anonymous
Dodano
27.10.2005 20:53:41
nie wiem czy ten program moźe ustawić takie skróty klawiaturowe, ale jeśli chodzi o ukrycie go to moźna przecieź tak:

prawoklik na pasku zadań –> właściwości –> ukryj ikony nieaktywne –> dostosuj
i wybrać źeby ikonka nie było wyświetlana.
Następnie start –> uruchom –> regedit –> OK
klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Tworzysz wartość DWORD o nazwie NoSetTaskbar i dajesz wartość 1

lub tak:

start –> uruchom –> regedit –> OK
klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Tworzysz wartość DWORD NoTrayItemsDisplay i dajesz dane 1.

Pierwszy sposób zabloikuje dostęp do właściwości paska zadań, a drugi spowoduje nie wyświetlanie w tray'u źadnych ikonek. Oba sposoby zadziałają chyba po restarcie i dotyczą aktualnie zalogowanego uźytkownika.
MetaVirus
Dodano
25.10.2005 02:04:49
MetaVirus:
takiego programu chyba nie ma – chociaźby dlatego, źe moźna by go wyłączyć i dopiero wtedy wyłączxyć inną aplikacja. Byłby on trochę zezsensowny.

Jeźeli zamykana aplikacja o której wspomniałeś nie posiada ikonki w tray'u, tylko pracuje całkowicie w tle to moźna po prostu odmówić userom dostępu do menedźera zadań

zapomniałem dopisać, źe ci userzy są zieloni... nawet nie wiedzą co to menedźer zadań. Chodzi o program eMule.

Chciałbym go:

–albo ukryć, aby nie był widoczny w trayu a okno pokazywało się np tylko po wciśnięciu odpowiedniego skrótu klawiszowego

–albo ochronić przed zamknięciem (właśnie przez taki program o którym pomyślałem)

Czy któraś z tych opcji jest moźliwa ?
t0bi
Dodano
24.10.2005 23:33:17
takiego programu chyba nie ma – chociaźby dlatego, źe moźna by go wyłączyć i dopiero wtedy wyłączxyć inną aplikacja. Byłby on trochę zezsensowny.

Jeźeli zamykana aplikacja o której wspomniałeś nie posiada ikonki w tray'u, tylko pracuje całkowicie w tle to moźna po prostu odmówić userom dostępu do menedźera zadań
MetaVirus
Dodano
24.10.2005 22:42:17
t0bi
Dodano:
24.10.2005 17:15:23
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1