poruwnanie

Witam
powiedzcie ktury program jest lepszy:
:arrow: Norton AntiVirus 2005
:arrow: AntiVirenKit 2004 Professional

Tylko błagam niepiszcie ktury był lepszy w jakiś tam testach chodzi mi o informacje od urzytkowników.

Odpowiedzi: 10

pIEKAr:

Nie wiem AVK, ale Norton naprawde DUŻO zrzera RAM–u

To by się potwierdzało :
''Średnie obciąźenie pamięci w teście :
AntiVirenKit 12 pro : 16,33%
NAV 2004 : 57,30%
Panda Platinum 7 : 14,37%
McAffee VirusScan 8.0 : 15,47%
mks_vir 2004 : 13,63%
Kasperski Anti–Virus Personal Pro 4.5 : 59,17%
Avast! 4 HE : 1,91%
PC–cillin 2002 : 1,82%
NOD32 : 2,74%
F–Secure AV 2004 : 21,56%
Norman Virus Control 5.70 : 12,27%
AntiVir Personal Edition : 1,91%
(03/2004) PCWK)''
lucy
Dodano
24.01.2005 16:13:49
Mateuszpi:
pIEKAr:
comet:
właśnie NAV królował w procesach(a logi pełne syfu łącznie z wirami).

dlatego, źe

mateuszpi:
Bo ja słyszałem źe te 2 są jednymi z lepszych i najbardziej rozpowszechnionych antywirów

poprostu Norton jest najbardziej znanym antywirusem, i masz prostą sytuacje dla porównania, Pan x idzie do sklepu, sprzedawaca mowi tak jaki Panu tutuaj procesor wsadzić Pentium'a czy Duron'a ?? oczywiscie Pan X wybierze Pentium'a, czemu?? bo ten jest najbardziej znany wśród mniej zaawansowanych uźytkowników, i tak samo jest własnie z Nortonem

Dzięki za wyjaśnienie ale kturego mam wybrać posiadam raczej słąby sprzęt a chciałbym mieć coś wmiare porządnego.

Nie wiem AVK, ale Norton naprawde DUŻO zrzera RAM–u i jeźeli masz włączonego firewall'a (moźe da się to zmienić ale mówił mi kolega co miał u siebie) to jak wchodzi sie choćby do "Mój Komputer" to firewall juz sie czepia... oczywiście jest tak tylko za 1 razem, bo (kiedy wyświetli sie 1 raz) moźna wyłączyć "czepianie" sie firewalla do TEGO obiektu, ale wyłączanie tak "czepiania" sie firewalla odnośnie kaźdego folderu (nie wspomne juz o stronach) jest napewno MĘCZĄCE !!
pIEKAr
Dodano
24.01.2005 15:21:23
comet:
Ani jednego ani drugiego nie testowałem, ale patrząc na logi na wielu forach, właśnie NAV królował w procesach(a logi pełne syfu łącznie z wirami).

Trafne spostrzeźenie comet, podobnie jest z logami hijackthis i zainstalowaną przeglądarką , regułą jest ,źe delikwent ma IE . Nigdy nie miałem i nie wiem czy zdecyduje się instalować hijacka , po prostu nie korzystam z IE ( moźe w 5% na sprawdzonych witrynach) no i zachowuje pewne zasady bezpieczeństwa. A AVK to polecam zdecydowanie! , lepszy od Nortona , ma dwa silniki w sobie : Kaspersky i Bit Defender, dobre wsparcie i niska cena w porównaniu z Nortonem.A tu jak o nim piszą : http://www.gdata.pl/pl/prasa/04–05–avk2004.html

ps.warto zwrócić uwage na jeden fakt, ile razy zdarza się , źe antywirus wykryje bakcyla ale nie jest w stanie go usunąć , AVK ma na to recepte (moźe usunąć wirusa, którego nawet format c nie jest w stanie unieszkodliwić),
najlepiej kupić CD–RW : '' program oferuje m.in. moźliwość utworzenia bootowalnej płyty CD, zawierającej skaner antywirusowy wraz z aktualną (w momencie tworzenia płyty) bazą wirusów.
Większość programów antywirusowych sprzedawana jest na bootowalnych płytach CD, które moźna wykorzystać w sytuacjach awaryjnych do przeskanowania twardych dysków(gdy system operacyjny przestał się uruchamiać). Jednak poźytek z bootowalnej płyty z programem jest o tyle niewielki, źe po kilku miesiącach od zakupu zapisana na krąźku CD baza wirusów jest całkowicie nieaktualna. AntiVirenKit 2004 professional rozwiązuje ten problem: regularne, np. comiesięczne, wypalanie bootowalnej płyty daje ci pewność, źe nawet w przypadku powaźniejszych problemów dysponować będziesz narzędziem ze stosunkowo aktualną bazą wirusów''.
lucy
Dodano
24.01.2005 14:12:40
pIEKAr:
comet:

dlatego, źe

mateuszpi:
Bo ja słyszałem źe te 2 są jednymi z lepszych i najbardziej rozpowszechnionych antywirów

poprostu Norton jest najbardziej znanym antywirusem, i masz prostą sytuacje dla porównania, Pan x idzie do sklepu, sprzedawaca mowi tak jaki Panu tutuaj procesor wsadzić Pentium'a czy Duron'a ?? oczywiscie Pan X wybierze Pentium'a, czemu?? bo ten jest najbardziej znany wśród mniej zaawansowanych uźytkowników, i tak samo jest własnie z Nortonem

Dzięki za wyjaśnienie ale kturego mam wybrać posiadam raczej słąby sprzęt a chciałbym mieć coś wmiare porządnego.
Mateuszpi
Dodano
24.01.2005 13:47:27
comet:

dlatego, źe

mateuszpi:

pIEKAr
Dodano
24.01.2005 13:40:30
kietek:
Wg. mnie przewagę ma AVK ;)
Ale są duzo lepsze AV od tych dwóch wyźej wymienionych ;)

To jaki wedłu ciebie jest lepszy. Bo ja słyszałem źe te 2 są jednymi z lepszych i najbardziej rozpowszechnionych antywirów + mają bardzo częse uaktualnienia
Mateuszpi
Dodano
24.01.2005 13:02:53
Ani jednego ani drugiego nie testowałem, ale patrząc na logi na wielu forach, właśnie NAV królował w procesach(a logi pełne syfu łącznie z wirami).
Ach te Mrówki i Kietki–wszędzie ich spotkam :wink:
Pozdrówka
comet
Dodano
23.01.2005 21:34:37
Wg. mnie przewagę ma AVK ;)
Ale są duzo lepsze AV od tych dwóch wyźej wymienionych ;)
kietek
Dodano
23.01.2005 21:05:21
moim zdaniem Norton AntiVirus 2005

pzdr
mynio
Dodano
23.01.2005 19:21:12
Mi się wydaje, źe AntiVirenkit....
Kaźdy jednak ma inny gust, więc nie mówię otwarcie, który jest lepszy.
Mrówek
Dodano
23.01.2005 18:56:56
Mateuszpi
Dodano:
23.01.2005 18:10:50
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1