poruwnanie
Witam
powiedzcie ktury program jest lepszy:
:arrow: Norton AntiVirus 2005
:arrow: AntiVirenKit 2004 Professional
Tylko błagam niepiszcie ktury był lepszy w jakiś tam testach chodzi mi o informacje od urzytkowników.
powiedzcie ktury program jest lepszy:
:arrow: Norton AntiVirus 2005
:arrow: AntiVirenKit 2004 Professional
Tylko błagam niepiszcie ktury był lepszy w jakiś tam testach chodzi mi o informacje od urzytkowników.
Odpowiedzi: 10
pIEKAr:
Nie wiem AVK, ale Norton naprawde DUŻO zrzera RAM–u
To by się potwierdzało :
''Średnie obciąźenie pamięci w teście :
AntiVirenKit 12 pro : 16,33%
NAV 2004 : 57,30%
Panda Platinum 7 : 14,37%
McAffee VirusScan 8.0 : 15,47%
mks_vir 2004 : 13,63%
Kasperski Anti–Virus Personal Pro 4.5 : 59,17%
Avast! 4 HE : 1,91%
PC–cillin 2002 : 1,82%
NOD32 : 2,74%
F–Secure AV 2004 : 21,56%
Norman Virus Control 5.70 : 12,27%
AntiVir Personal Edition : 1,91%
(03/2004) PCWK)''
Mateuszpi:pIEKAr:comet:właśnie NAV królował w procesach(a logi pełne syfu łącznie z wirami).
dlatego, źemateuszpi:Bo ja słyszałem źe te 2 są jednymi z lepszych i najbardziej rozpowszechnionych antywirów
poprostu Norton jest najbardziej znanym antywirusem, i masz prostą sytuacje dla porównania, Pan x idzie do sklepu, sprzedawaca mowi tak jaki Panu tutuaj procesor wsadzić Pentium'a czy Duron'a ?? oczywiscie Pan X wybierze Pentium'a, czemu?? bo ten jest najbardziej znany wśród mniej zaawansowanych uźytkowników, i tak samo jest własnie z Nortonem
Dzięki za wyjaśnienie ale kturego mam wybrać posiadam raczej słąby sprzęt a chciałbym mieć coś wmiare porządnego.
Nie wiem AVK, ale Norton naprawde DUŻO zrzera RAM–u i jeźeli masz włączonego firewall'a (moźe da się to zmienić ale mówił mi kolega co miał u siebie) to jak wchodzi sie choćby do "Mój Komputer" to firewall juz sie czepia... oczywiście jest tak tylko za 1 razem, bo (kiedy wyświetli sie 1 raz) moźna wyłączyć "czepianie" sie firewalla do TEGO obiektu, ale wyłączanie tak "czepiania" sie firewalla odnośnie kaźdego folderu (nie wspomne juz o stronach) jest napewno MĘCZĄCE !!
comet:Ani jednego ani drugiego nie testowałem, ale patrząc na logi na wielu forach, właśnie NAV królował w procesach(a logi pełne syfu łącznie z wirami).
Trafne spostrzeźenie comet, podobnie jest z logami hijackthis i zainstalowaną przeglądarką , regułą jest ,źe delikwent ma IE . Nigdy nie miałem i nie wiem czy zdecyduje się instalować hijacka , po prostu nie korzystam z IE ( moźe w 5% na sprawdzonych witrynach) no i zachowuje pewne zasady bezpieczeństwa. A AVK to polecam zdecydowanie! , lepszy od Nortona , ma dwa silniki w sobie : Kaspersky i Bit Defender, dobre wsparcie i niska cena w porównaniu z Nortonem.A tu jak o nim piszą : http://www.gdata.pl/pl/prasa/04–05–avk2004.html
ps.warto zwrócić uwage na jeden fakt, ile razy zdarza się , źe antywirus wykryje bakcyla ale nie jest w stanie go usunąć , AVK ma na to recepte (moźe usunąć wirusa, którego nawet format c nie jest w stanie unieszkodliwić),
najlepiej kupić CD–RW : '' program oferuje m.in. moźliwość utworzenia bootowalnej płyty CD, zawierającej skaner antywirusowy wraz z aktualną (w momencie tworzenia płyty) bazą wirusów.
Większość programów antywirusowych sprzedawana jest na bootowalnych płytach CD, które moźna wykorzystać w sytuacjach awaryjnych do przeskanowania twardych dysków(gdy system operacyjny przestał się uruchamiać). Jednak poźytek z bootowalnej płyty z programem jest o tyle niewielki, źe po kilku miesiącach od zakupu zapisana na krąźku CD baza wirusów jest całkowicie nieaktualna. AntiVirenKit 2004 professional rozwiązuje ten problem: regularne, np. comiesięczne, wypalanie bootowalnej płyty daje ci pewność, źe nawet w przypadku powaźniejszych problemów dysponować będziesz narzędziem ze stosunkowo aktualną bazą wirusów''.
pIEKAr:comet:właśnie NAV królował w procesach(a logi pełne syfu łącznie z wirami).
dlatego, źemateuszpi:Bo ja słyszałem źe te 2 są jednymi z lepszych i najbardziej rozpowszechnionych antywirów
poprostu Norton jest najbardziej znanym antywirusem, i masz prostą sytuacje dla porównania, Pan x idzie do sklepu, sprzedawaca mowi tak jaki Panu tutuaj procesor wsadzić Pentium'a czy Duron'a ?? oczywiscie Pan X wybierze Pentium'a, czemu?? bo ten jest najbardziej znany wśród mniej zaawansowanych uźytkowników, i tak samo jest własnie z Nortonem
Dzięki za wyjaśnienie ale kturego mam wybrać posiadam raczej słąby sprzęt a chciałbym mieć coś wmiare porządnego.
comet:właśnie NAV królował w procesach(a logi pełne syfu łącznie z wirami).
dlatego, źe
mateuszpi:Bo ja słyszałem źe te 2 są jednymi z lepszych i najbardziej rozpowszechnionych antywirów
kietek:Wg. mnie przewagę ma AVK ;)
Ale są duzo lepsze AV od tych dwóch wyźej wymienionych ;)
To jaki wedłu ciebie jest lepszy. Bo ja słyszałem źe te 2 są jednymi z lepszych i najbardziej rozpowszechnionych antywirów + mają bardzo częse uaktualnienia
Ani jednego ani drugiego nie testowałem, ale patrząc na logi na wielu forach, właśnie NAV królował w procesach(a logi pełne syfu łącznie z wirami).
Ach te Mrówki i Kietki–wszędzie ich spotkam :wink:
Pozdrówka
Ach te Mrówki i Kietki–wszędzie ich spotkam :wink:
Pozdrówka
Wg. mnie przewagę ma AVK ;)
moim zdaniem Norton AntiVirus 2005
pzdr
pzdr
Mi się wydaje, źe AntiVirenkit....
Kaźdy jednak ma inny gust, więc nie mówię otwarcie, który jest lepszy.
Kaźdy jednak ma inny gust, więc nie mówię otwarcie, który jest lepszy.
Strona 1 / 1