Porty 6006 i 6003
:D Mam starszna prosbe o pomoc w razwiązniu problemu.Więc jest tak –
Ja dzierzawie lacze sdi od kolegi (moj kopmuter jak i jego serwer Windows XP Profesional)Chciałbym zeby on udostepnił mi porty udp 6006 i 6003 dla programu ECMp2p na serwerze (windows xp) na koncowke sieci czyli moj komp
moje ip sieciowe 192.168.0.2 jego 192.168.0.1 Jak to zrobić ? Bardzo prosze o pomoc!! i jezeli mozna to opis dla totalnego mlota jakim ja jestem w temacie konfiguracji sieci!! Dziękuje uprzejmie Bardziej doświadczonym kolegom! ascom :D
Ja dzierzawie lacze sdi od kolegi (moj kopmuter jak i jego serwer Windows XP Profesional)Chciałbym zeby on udostepnił mi porty udp 6006 i 6003 dla programu ECMp2p na serwerze (windows xp) na koncowke sieci czyli moj komp
moje ip sieciowe 192.168.0.2 jego 192.168.0.1 Jak to zrobić ? Bardzo prosze o pomoc!! i jezeli mozna to opis dla totalnego mlota jakim ja jestem w temacie konfiguracji sieci!! Dziękuje uprzejmie Bardziej doświadczonym kolegom! ascom :D
Odpowiedzi: 1
Na komupterze kolegi w miejscu gdzie zalacza sie systemowego firewalla na dole jest przycisk Ustawienia. Po nacisnieciu otwiera sie okno z juz gotowymi "uslugami" do przekierowania. Wystarczy sie przyjrzec i albo dostosowac jedna z nich do sytuacji, albo dodac nowa. Trzeba wpisac porty pojedynczo, albo np zakres od 6003 do 6006 i podac Twoj IP jako ten na ktory ma isc komunikacja.
Strona 1 / 1