porty 5000–5020
Witam, mam problem z portami 5000–5020. Kiedys mialem podobny problem. Ale dowiedzialem sie ze byl jakis wirus ktory je blokowal. Przeinstalowalem wina na xp z sp2 i problem zniknal. Teraz mam podobny problem, tylko ze mam caly czas sp2. Wczoraj formatowalem lecz to dalej nie pomoglo.
Odpowiedzi: 7
Ehhh... No to dziwna sprawa. Kto mi wytlumaczy dlaczego u innych uzytkownikow niema tego problmu tylko u mnie?? No nic jakos sie z tym uporam. dzieki za wszystko
Masz, ale ktora ? Z niektorymi wersjami Javy Suna czaty nie chcialy dzialac. Pozostawala wtedy wylacznie Java z M$.dziadek1988:Java mam
Masz, kolego. Masz. Routery posiadaja firewalle, natomiast druga sprawa, to z pewnoscia to, ze powinienes udostepnic/przekierowac porty na routerze – instrukcja do reki.dziadek1988:co do firewalla to niemam na routerze
No to ja juz nic nie wiem. Java mam... no nic pokombinuje a co do firewalla to niemam na routerze
Konkretnie chodzi o dodanie np. emule do wyjatkow.moohomor:w firewall`u masz mozliwości otwarcia tych portów (SP2 ma wbudowaną ścianę)
Czat na onecie korzysta z portow takich samych, na jakich pracuje przegladarka. Predzej chodzi o Jave. Masz zainstalowana ?
dziadek1988:Chodzi o to źe np. Czat w onet.pl, emule, by polaczyc sie z serwerem uzywa portow 5000–5020. Nie wiem w jaki sposob mam je odblokowac. Niegyds jak sformatowalem dysk to pomoglo. Teraz juz nie ... :/
:arrow: Po pierwsze primo to osiołek nie uźywa portów wspomnianych prze Ciebie tylko TCP 4662, UDP 4672.
:arrow: Po drugie primo :wink: to chyba w firewall`u masz mozliwości otwarcia tych portów (SP2 ma wbudowaną ścianę).
Pokombinuj.
8) Pozdro.
Chodzi o to źe np. Czat w onet.pl, emule, by polaczyc sie z serwerem uzywa portow 5000–5020. Nie wiem w jaki sposob mam je odblokowac. Niegyds jak sformatowalem dysk to pomoglo. Teraz juz nie ... :/
Super. Ale jaki problem ? W czym nie pomoglo formatowanie ?dziadek1988:mam problem z portami 5000–5020
Strona 1 / 1