Porada
Witam
Mam pytanie chodzi mi o odsprzedanie programu operacyjnego WINDOWS 98 SE.
Program ten zakupiłem legalnie w sklepie razem z komputerem,pełny komercyjny pakiet Windows 98 Wydanie Drugie Pl Oem (licencja w formie ksiąźki, oryginalny CD i karta rejestracyjna – czyli oemowy komplet). Pakiet zarejestrowałem :oops: w Microsofcie posiadam numer rejestracji programu.Chodzi mi o to czy mogę odsprzedać ten program drugiej osobie wraz z całą dokumentacją.
Obecnie mam zainstalowany WINDOWS XP i nie uźywam 98.(leźy bez uźyteczny )
Proszę o radę za co z góry dziękuję. :P
Mam pytanie chodzi mi o odsprzedanie programu operacyjnego WINDOWS 98 SE.
Program ten zakupiłem legalnie w sklepie razem z komputerem,pełny komercyjny pakiet Windows 98 Wydanie Drugie Pl Oem (licencja w formie ksiąźki, oryginalny CD i karta rejestracyjna – czyli oemowy komplet). Pakiet zarejestrowałem :oops: w Microsofcie posiadam numer rejestracji programu.Chodzi mi o to czy mogę odsprzedać ten program drugiej osobie wraz z całą dokumentacją.
Obecnie mam zainstalowany WINDOWS XP i nie uźywam 98.(leźy bez uźyteczny )
Proszę o radę za co z góry dziękuję. :P
Odpowiedzi: 10
fije:a jak mi sie ta płyta głowna zepsuje i kupie nową a starą zachowam w szafie to musze system zmieniac czy moge go dalej uzywać??
W PCWK piszą, źe takie przypadki są rozpatrywane indywidualnie i jest duźa szansa, źe M$ wykaźe się zrozumieniem ;)
Moźna jeszcze spróbować zadać to pytanie np. pomocy technicznej microsoftu.
a jak mi sie ta płyta głowna zepsuje i kupie nową a starą zachowam w szafie to musze system zmieniac czy moge go dalej uzywać??
Mogą,mogą.
Nawet sprzedają :D
Po prostu oem jest zawsze tańszy.
Nawet sprzedają :D
Po prostu oem jest zawsze tańszy.
a nie moga sprzedawać samego systemu??
A to dlaczego ?
Płytę gł. ,hdd moźe szlag trafić.
Lub po prostu się zestarzeje.
Sprzedajesz os z danym elementem.
Poco komu płyta nie obsługująca np. ddr 333 lub 400 ?
Myszka jest bardzo wygodna ,chowasz w szafie a system legal.
Dla mnie bombą byłoby gdyby Xp lub nowe systemy ,sprzedawali do kabelka usb po mniejszej cenie jako oem :lol: .
Płytę gł. ,hdd moźe szlag trafić.
Lub po prostu się zestarzeje.
Sprzedajesz os z danym elementem.
Poco komu płyta nie obsługująca np. ddr 333 lub 400 ?
Myszka jest bardzo wygodna ,chowasz w szafie a system legal.
Dla mnie bombą byłoby gdyby Xp lub nowe systemy ,sprzedawali do kabelka usb po mniejszej cenie jako oem :lol: .
to jak juz takie cyrki, to nie wiedziałem, za moich czasów kupowało sie razem z hdd, swoja droga to chyba troche bez sensu kupować system z myszką :roll:
fije:system kupuje sie z dyskiem, wiec mozesz sprzedac razem z hdd, a nie myszką czy klawiaturą :D
Wersje oem kupujesz z z obojętnie jakim elementem kompa.
Przewaźnie jest to płyta.
Ale w dzisiejszych czasach fimy starają się sprzedać jak najwięcej.
Więc jak to napisałem moźe to być mysz ,karta,płyta itd. itd.
A system przypisany jest do konkretnego elementu a nie do hdd.
Niekoniecznie. Przy obecnej "walce z piractwem" mozna zakupić np.Win Xp Home Edition z myszką !
system kupuje sie z dyskiem, wiec mozesz sprzedac razem z hdd, a nie myszką czy klawiaturą :D
Jeźeli to OEM i jeźeli kupiłeś go z kompem to znaczy źe licencja przypisana jest do jakiegoś elementu kompa.
Mysz,k.,grafiki,płyta gł. itd.
Aby było legalnie to musisz sprzedać z tym określonym elementem.
Mysz,k.,grafiki,płyta gł. itd.
Aby było legalnie to musisz sprzedać z tym określonym elementem.
Strona 1 / 1