popularny problem

Witam wszystkich !

Mam problem, który występuje tu chyba najczęsciej ze wszystkich ale wciąź nie mogę go rozwiązać.

Sytuacja jest taka:
–Mam dwa komputery, kaźdy ma kartę sieciową
–jeden komputer ma modem
–oba komputery mają system win XP (bez SP2)
–stworzyłem sieć, która działa, działa udostępnianie połączenia internetowego (internet na obu działa bez zarzutu);
–po wpisaniu polecenia net view pojawiają się oba komputery w sieci;
–nie mogę tylko przeglądać zasobów na drugim komputerze (tutaj klaszyczna ODMOWA DOSTĘPU)
–przejrzałem 10 wątków na tym forum i dalej nie rozwiązałem tego problemu;
–nie zaleźy mi na źadnych ograniczeniach, chciałbym źeby uźytkownik na jednym komputerze mógł przeglądać wszystkie dyski na drugim (kiedyś to tak działało ale po sciagnieciu kilku updatow i kilku reinstalacjach systemu wreszcie przestało)

Czy mógłby mi ktoś wskazać wątek, gdzie ten problem został rozwiązany? Lub podać prostą instrukcję typu : "stworz takie i takie konto uzytkownika , w konfiguracji sieci grupe robaczą nazwij tak a uźytnika tak, dodaj tego i tego uźytkownika w tym i tym miejscu w zabezpieczeniach lokalnych"

Pomyśłałem 4 razy zanim wysłałem to pytanie, wiem źe było tutaj 20 podobnych ale wciąź nie mogę sobie poradzić :(

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Nie pokazuje Ci tylko zasobu czy tez nie widzisz nawet komputera ? Systemy to ... ? NetBios zalaczony przez TCP/IP w zakladce Wins (jesli to XP) ?

P.S. Tu jest wiecej niz kupa postow na ten temat.
EL NINO
Dodano
28.12.2004 22:29:03
mam to samo zrobiłem wszysko zgodnie z http://www.infojama.pl/sections.php op=viewarticle&artid=81
i kicha, nadal nie chce na drugim komputerze pokazać udostępnionego zasobu :shock: gdzie szukać moźe ktoś rozwiązał ten problem
pozdrawiam
kaczka17
Dodano
28.12.2004 21:13:35
Sądząc po tym źe przejrzał podobne wątki w tym mój teź, który jest dosłownie linijkę niźej, mogę stwierdzić, źe był juź na tej stronie infojamy :). Wydaje się, źe duźo ludzi ma takie problemy z udostępnianiem. Czyźby kolejny psikus M$?
neoski
Dodano
21.11.2004 13:06:23
Moze bedzie pomocne :
http://www.infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=81
brtx
Dodano
21.11.2004 12:29:15
PioL
Dodano:
21.11.2004 03:47:02
Komentarzy: