popsuło się??
zdjąłem wentylator z procesora włączyłem kompa po 5 sek wyłączył się i niechcę się włączyć czy to wada sprzętu, a moźe coś innego??
Odpowiedzi: 13
darek_dade:Niemoźliwe, źeby po pięciu sekundach procesor się spalił. Żebyś włączył komputer zupełnie bez źadnego chłodzenia na CPU, ale jak mówisz był radiator. Oddawaj procka na gwarancje.
oglądałes filmiki na Tom's Hardware :?: :?: JEsli nie to polecam, tam zobaczysz jak szybko smazy sie Athlon Xp...
Ja bym zaczal od odlaczenia kabla zasilajacego i podlaczenia go jeszcze raz. Pare razy uruchamialem Athlona bez chlodzenia i nie dalo sie potem komputera wlaczyc ponownie po tym jak sie sam wylaczyl, wystarczy wyciagnac z produ i znowu podlaczyc i komp sie wlacza.
Oraz zresetować bios.
Zworka na płycie.
Zworka na płycie.
rytur:zdjąłem wentylator z procesora włączyłem kompa po 5 sek wyłączył się i niechcę się włączyć czy to wada sprzętu, a moźe coś innego??
A mi się wydaje, źe rytur słowem "wentylator" określił cały zestaw chłodzący...
Procek R.I.P.
Jeśli jednak sprawa dotyczy rzeczywiscie samego wentylatora – moźe zwyczajnie zadziałało zabezpieczenie termiczne (płyta nie wykryła obrotów wentyla...). W takim przypadku wystarczy tylko ponownie podpiąć wentylek.
Niemoźliwe, źeby po pięciu sekundach procesor się spalił. Żebyś włączył komputer zupełnie bez źadnego chłodzenia na CPU, ale jak mówisz był radiator. Oddawaj procka na gwarancje.
rytur – coz, moge jedynie pogratulowac i podziwiac twa inwencje oraz pomyslowowsc :D
Jeśli to athlon to się nie dziwię bo one spalają się juź po kilku sekundach, prawie pewne źe spaliłeś proca jeszcze jedno czemu to zrobiłeś??? nie pomyślałeś o tym źe proc potrafi się spalić w ciągu kilku sekund, coź nie pozostaje Ci nic więcej jak sprawdzenie innych częsci kompa czy się nie spaliły, na przyszłość myśl
Najpewniej procek się usmaźył! Moźe płyta główna teź uległa uszkodzeniu. No cóź... trzeba było pomyśleć!
a źadną pastą nie smarowałem
jest tak jak by nie było zasilania (brak prądu)
A przed załoźeniem posmarowzłeś pastą (termoizolacyjną?).Anathema:A zanim włączyłeś tego kompa to załorzyłeś z powrotem ten wentylator :?: :?: :?:
Ale coś "pika" z komputera? cos sie pokazuje? moźesz wejśc do biosu?rytur:niechcę się włączyć czy to wada sprzętu
EDIT:
No to uwijaj sie szybciutko z tym wiatrakiem.... i gadaj co i jak
nie :oops:
A zanim włączyłeś tego kompa to załorzyłeś z powrotem ten wentylator :?: :?: :?:
Strona 1 / 1