Pooomocy CPU usage ~98%

Help, hilfe.... :D

Uruchomilem wczoraj komputer odpalam muzyke i "szzztrrrryyyytttttyyyyyrrrrr" tak mi sie tnie(nawet kursor nie chodzi plynnie") czy ktos wie czym moze byc to spowodowane. W taskmg proces bezczynnosci systemu ma cpu usage ~98% ale nie wiem dalczego. Norton wykryl i usunal dwa zainfekowane pliki, dalem loga do dzialu "bezpieczenstwo" ale narazie znikad pomocy.

Odpowiedzi: 5

o0:

Jesli patrzec na to od Twojej strony to w kolumnie CPU proces bezczynnosci .. ma jakies 2 moze 3. Na dole takimi malymi leterkami jest uzycie procesora 90 kilka.

Sam widzisz, źe to zupełnie dwie róźne kwestie i w menagerze powinien być widoczny proces biorący czas procesora.
Rebe
Dodano
08.01.2005 14:07:13
Napisalem wyraznie ze podaje tylko zrodla poniewaz nie chce mi sie wypisywac tresci wszystkich komunikatow. Jesli ktos mial podobny problem to prawdopodobnie bedzie wiedzial co go powoduje.
Jesli patrzec na to od Twojej strony to w kolumnie CPU proces bezczynnosci .. ma jakies 2 moze 3. Na dole takimi malymi leterkami jest uzycie procesora 90 kilka.
o0
Dodano
08.01.2005 13:44:45
Ileź razy moźna :
Proces bezczynności systemu = ilość wolnej mocy procesora, a nie jago zajęcia.

Ja tam bym w ogole sformatował, albo nawet bez formatu komputer za okno wyrzucił.
Fajnie bardzo, źe do logów zajrząłeś, ale źeby juź na tych ,oznaczonych jako błąd, linijkach kliknąc zeby się dowiedzieć szczegółów to...po co ?
To, źe jakieś pliki norton usunął to jeszcze nie znaczy, źe innych wirus nie zdąźył uszkodzić.
Rebe
Dodano
08.01.2005 13:13:06
Nie e
z karta muz. wszystko jest ok napewno.
W podgladzie zdarzen znalazlem cala mase bledow acpi, eventlog, DCOM, ServiceControl Manager, EventSystem i VSS(wypisalem tylko zrodla bo bylo tego od groma) moze to komus cos powie =]

any new ideas?
o0
Dodano
08.01.2005 13:04:03
sprawdz czy masz dobrze zainstalowana karte muzyczna, zobacz czy sa nowsze wersje sterownikow,
maczyk
Dodano
08.01.2005 12:33:03
o0
Dodano:
08.01.2005 12:28:27
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1