Ponowne logowanie – internet

Witam wszystkich :)

Moźe ten temat juź tu był, moźe i nie, piszę bo jest dla mnie uciąźliwy, i szczerze mówiąc nie wiem gdzie mam szukać rozwiązania.

Do sedna – problemik moźe i banalny, otóź włączam komputer, loguje się na moje konto, i próbuję odpalić neta (przeglądarka firefox) – pokazuje się klepsydra przy myszce, czyli myśli, no i nic, stoi w miejscu. Wszystkie inne rzeczy uruchamiają się normalnie, natomiast internet nie.

Robię wyloguj, i zawsze pojawia się typowy komunikat źe nie moźe zakończyć programu "XPCom EvenReceiver"(nie wiem co to w ogóle jest, bo nie mam takiego programu na komputerze) – no to dajemy "zakończ teraz". Wychodzi z windowsa, zapisuje ustawienia uźytkowika (strasznie długo to trwa). W momencie gdy pojawia mi się okno z kontami, po ponownym zalogowaniu wszystko działa tak jak naleźy. Internet chodzi od pierwszego kliknięcia myszką.

Od razu mówię, przeskanowałem komputer programami AV, i spaywerowymi, komp jest czysty. Czy ktoś wie moźe o co tu moźe chodzić? Dodam, źe problem pojawił się jakiś czas temu, wcześniej tego nie miałem, a nie było instalacji źadnego nowego programu :( Jestem zielony :roll:

Mam nadzieję źe ktoś będzie potrafił mi pomóc, za co z góry dziękuję. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Komunikat związany z FireFoxem, a konkretnie z biblioteką XPcom.dll .
Poruszane np. tu http://www.wilderssecurity.com/archive/index.php/t–95346.html
Generalnie upgrade lub reinstal FF.
w84u
Dodano
13.02.2006 19:59:34
igor_cool
Dodano:
13.02.2006 19:11:52
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1