Pomocy,mam trojana

Proszę o pomoc w usunięciu trojana,Norton mi go nie wykrył,dopiero skan mks_vir pomógł i znalazło się jedno g..o.Trojan nazywa się Cd clin,jest umieszczony w pliku Cwindowssystem32Cd_clint.dll.
Próbowałam go naprawić przy skanowaniu,ale się nie udało, podobnie jak usunąć, niestety poza podstawowymi informacjami o tym wirusie,nie udało mi się znaleźć instrukcji jak go usunąć,sama nie chcę kombinować,bo z doświadczenia wiem źe nic dobrego z tego nie wyniknie. Jeśli znajdzie się dobra osoba na tym forum,która mogłaby mi napisać krok, po kroku jak tego się pozbyć to byłabym dozgonnie wdzięczna

Odpowiedzi: 2

ja teź to miałem i norton mi nie wykrył tylko mks i wykasowałem plik tylko a jest to od programu flesh get .mks mi niechciał wykasowac ale poprostu weszłem do katalogu windowsa i wykasowałem i chodzi dalej flesh get.
Anonymous
Dodano
16.03.2004 00:38:06
Nazwa modułu szpiegująacego jest sklasyfikowana jako Adware.Cydoor ( Symantec AV ).
Procedura usuwania jest bardzo łatwa.
Standartowe aplikacje typu Ad–aware i SpyBot – Search & Destroy dają sobie z tym rade ( obowiązkowy warunek Aktualna Baza Definicji ADWARE/SPY ).
Istnieje jednak jeden problem, poniewaź Cydor moźe być skadnikiem takich aplikacji jak Kazaa, NetAnts, LimeWire, Babylon, iMesh, Video Codec i innych aplikacji P2P.
Usunięcie Cydoor`a moźe spowodować destabilizacje pracy w/w aplikacji.

Usuwanie :

:arrow: Najprostszą metodą jest uźycie w/w aplikacji i zakończenie procesu load.exe ( jeśli występuje ).
:arrow: Odinstalowanie aplikacji w której moduł jest zawarty.
:arrow: Usunięcie biblioteki Cd_clint.dll i Cd_load.exe ( jeśli po odinstalowaniu zostaną ).
:arrow: Usunięcie podkluczy Cydoor i Cydoor Services z następujących lokalizacji :

HKEY_USERS.DEFAULTSoftwareusunąć Cydoor
HKEY_USERS.DEFAULTSoftware usunąć Cydoor Services
HKEY_CURRENT_USERSoftware usunąc Cydoor
HKEY_CURRENT_USERSoftwareusunąć Cydoor Services
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareusunąc Cydoor.

Nieumiejętne obchodzenie się z Regedit`em moźe spowodować destabilizację pracy OS`u.

Jeśli masz obawy źe coś nie wyjdzie, to zakończ proces Cd load.exe ( jeśli występuje ), potem skorzystaj tylko z AD–aware lub SpyBot`a i odinstaluj aplikacje w których moduł jest zawarty, po odinstalowaniu sprawdz czy w systmie znajdują się Cd clint.dll i Cd load.exe i usuń je .
McScr@by
Dodano
08.03.2004 14:18:14
Anonymous
Dodano:
08.03.2004 13:02:59
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1