Pomocy!!!
Postanowiłem zmienić systam operacyjny na XP,ale co się okazuje chyba była to poraszka.Moźe ktoś mógłby udzielić mi kilku konkretnych wskazówek co zrobić by serfowanie po sieci było moźliwe.Problemy są następujące–strasznie wolno otwierające się strony (najszybsza neostrada),oraz często pokazujący się komunikat o jakims błędzie który odlicza 60 sek.i restartuje kompa.Prosze pomóźcie co zainstalować,wykasować itp.Dzieki z góry za pomoc.
Odpowiedzi: 20
Nie wiem po jakiego grzyba bijecie piane.
racja :–)
racja :–)
Leganet , nigdzie nie jest napisane ,źe kaźdy musi sie znać na komputerach, przymusowe to nie jest, ale by korzystać z porad dawanych na forach IMO podstawową wiedzę trzeba mieć. Jak się jej nie ma to trzeba niestety iść do serwisu i zapłacić. Moźe to brutalne , ale tak jest.
Tu nikt nie ma czasu (a moźe jednak są tacy? :roll: ) by prowadzić kogoś za rączkę lub on line kurs komputerowy przeprowadzać ,i dlatego uwazam źe nie masz racji.
Tu nikt nie ma czasu (a moźe jednak są tacy? :roll: ) by prowadzić kogoś za rączkę lub on line kurs komputerowy przeprowadzać ,i dlatego uwazam źe nie masz racji.
Nie wiem po jakiego grzyba bijecie piane.
Ma juź łatkę czy nie ma łatki nie ma tutaj róźnicy.
Najpierw usunąć infekcje, włączyć zaporę i zaktualizować OS`a.
Ma juź łatkę czy nie ma łatki nie ma tutaj róźnicy.
Najpierw usunąć infekcje, włączyć zaporę i zaktualizować OS`a.
tak najlepiej odpowiedzieć–...dyskusje uwazam....– odpowiem na ...po co ma chodzic do kolegi..... juz na wstepie okresliłes się –dla Ciebie to problem na minutę – zastanów sie nim coś napiszesz – skoro ktos pyta o tak błahy [ w/g Ciebie ] problem jak działanie sassera/blastera to juz powinineś wiedziec , ze to poczatkujacy i moze miec problem np. ze sciagnieciem łatki , bo przewaznie w połowie ściagania zobaczy komunikat ....zdalna usługa RPC .... i co ma bidula wtedy zrobić – znowu patrzec na odliczanie i kolejny restart kompa – pomyśl nim coś napiszesz.... Znam te problemy z praktyki i wiem ile ludzie [ niedoswiadczeni ] maja z tym kłopotów – od kolegi dlatego ,ze ma wieksze szanse mając łatke na boku ja zainstalowac z twardziela niz z usługi uaktualnienia – jak pomagac to skutecznie i miec zasade ze nie wszyscy sa tacy oblatani jak Ty .
Pozdrawiam :–)
Pozdrawiam :–)
leganet:z tym akurat JN sie zgadzam ale przyznasz ,ze generalnie nie moźna wszystkich posądzac o lenistwo... Masz racje ,ze nie tylko EL NINO I REBE jest jeszcze paru innych którzy rzeczowo załatwiają sprawy...pozdrowiam :–)
Hmmmm.
Gdybyś przeczytał dokładnie to co napisałem,domyśliłbyś się źe odpowiedź nie dotyczyła Tomeczeka4 ,tylko ciebie.
Nie było źadnej winy o to źe zapytał.
Tylko o to źe padały niepotrzebne ,mieszające odpowiedzi kiedy dostał juź rozwiązanie.
Powiedz mi,po co ma iść do kumpla,ściągać maila,zgrywać itd.,skoro w ciągu minuty moźe załatwić sprawę nie ruszając d... z fotela.
Dyskusję uznaję za zakończoną.
z tym akurat JN sie zgadzam ale przyznasz ,ze generalnie nie moźna wszystkich posądzac o lenistwo... Masz racje ,ze nie tylko EL NINO I REBE jest jeszcze paru innych którzy rzeczowo załatwiają sprawy...pozdrowiam :–)
Uźywaj przycisku źeby coś poprawić/dopisać.
SLAY3R
Uźywaj przycisku źeby coś poprawić/dopisać.
SLAY3R
Przy takim podejściu do sprawy to doba musiała by mieć ze 30 godzin i kolega EL– NINO i Rebe i paru innych musieli by się sklonować ze dwa razy.
Moźna zrozumieć początkującego usera, ale większość jest takich którzy mają pojęcie i wiedzą co naleźy zrobić – tylko ogarnia ich lenistwo, są niecerpliwi i wszystko chcieli by na teraz podane na tacy bez wysiłku. Na koniec sądze źe czytając Forum, czy wrzucając problem do wyszukiwarki moźna pogodzić przyjemne z poźytecznym i czegoś się nauczyć nie tylko rozwiązać problem.
Nigdy nie uwaźałem źe wszyscy to lenie tylko niektórzy – ale dobrze mówisz.
Moźna zrozumieć początkującego usera, ale większość jest takich którzy mają pojęcie i wiedzą co naleźy zrobić – tylko ogarnia ich lenistwo, są niecerpliwi i wszystko chcieli by na teraz podane na tacy bez wysiłku. Na koniec sądze źe czytając Forum, czy wrzucając problem do wyszukiwarki moźna pogodzić przyjemne z poźytecznym i czegoś się nauczyć nie tylko rozwiązać problem.
Nigdy nie uwaźałem źe wszyscy to lenie tylko niektórzy – ale dobrze mówisz.
jest dwa razy bo uźyłem mocnego choć nie brzydkiego słowa – mała poprawka EL NINO i REBE – dla nich ukłony :–)
Jest juz raz.
EL NINO
Jest juz raz.
EL NINO
Przyznaje w pełni racje MYNCOLOWI – widziałem to na czerwono – słusznie , Panowi wiecej pokory , faktycznie wielu z Was zachowuje sie tak jakby pozjadało wszystkie rozumy – co z tego , ze problem juz był opisany milion razy , trzeba teź wziąć pod uwage, ze ktos jest nowicjuszem i jest pierwszy raz na forum , ma mgliste pojecie jak sie na nim poruszać , więc skromnie pyta o pomoc , a tu w odpowiedzi widzi tylko zarzut to było !! – spoko Panowie , jak macie tak pomagać ludziom to nie róbcie tego wcale ! Poczytajcie sobie coś wesołego na innych stronkach i dajcie komuś innemu szanse na udzielenie odpowiedzi a na pewno nie bedzie to wysmiewanie i opd . w stylu "to było " . Chlubnym na szczęscie wyjatkiem tego forum jest EL NINO REBE, czasem widać wkurzenie ,ale odpowiedzi sa zawsze krótkie i rzeczowe a co najwazniejsze pomagają – z nich bierzcie Panowie "eksperci " przykład – wiem , ze moge tym wywołać burze – ale darujcie sobie komentarze a swoja energie skierujcie na pomaganie ludziom a nie czcze mielenie i rywalizacje kto pierwszy osmieszy nowicjusza , bo to źałosne.....
Przyznaje w pełni racje MYNCOLOWI – widziałem to na czerwono – słusznie , Panowi wiecej pokory , faktycznie wielu z Was zachowuje sie tak jakby pozjadało wszystkie rozumy – co z tego , ze problem juz był opisany milion razy , trzeba teź wziąć pod uwage, ze ktos jest nowicjuszem i jest pierwszy raz na forum , ma mgliste pojecie jak sie na nim poruszać , więc skromnie pyta o pomoc , a tu w odpowiedzi widzi tylko zarzut to było !! – spoko Panowie , jak macie tak pomagać ludziom to nie róbcie tego wcale ! Poczytajcie sobie coś wesołego na innych stronkach i dajcie komuś innemu szanse na udzielenie odpowiedzi a na pewno nie bedzie to wysmiewanie i opd . w stylu "to było " . Chlubnym na szczęscie wyjatkiem tego forum jest EL NINO REBE, czasem widać wkurzenie ,ale odpowiedzi sa zawsze krótkie i rzeczowe a co najwazniejsze pomagają – z nich bierzcie Panowie "eksperci " przykład – wiem , ze moge tym wywołać burze – ale darujcie sobie komentarze a swoja energie skierujcie na pomaganie ludziom a nie czcze mielenie i rywalizacje kto pierwszy osmieszy nowicjusza , bo to źałosne.....
Bardzo ciekawy.
Pozdrowienia dla nieleniwych i myślących.
Pozdrowienia dla nieleniwych i myślących.
A odpowiedź jak mniemam ( na te 3 pytania) brzmi :
3X TAK :wink: :mrgreen:
3X TAK :wink: :mrgreen:
Seekerku,special for you :mrgreen:
Kurna znowu się spóźniłem :P , no i ominęło mnie ono czerwone :( :wink:
Myncol,wbrew pozorom mam duuuźo więcej cierpliwości od niektórych person na tym forum.
Ale gdy widzę po raz milionowy to samo pytanie,a odpowiedź jest jaj wół przyklejona na początku działu bezpieczeństwo,to jeszcze wytrzymuję.
Ale nie wytrzymuję kiedy po podaniu rozwiązania ,prostego jak pi........e,padają gmatwające dodatkowe odpowiedzi.
Co prawda moja odpowiedź dotyczyła Leganeta,ale skoro juź się odezwałeś......
Kilka osób trochę się napracowało pisząc małe FAQ na temat Blastera i Sassera,myślę źe wyjaśnienie w linkach którę podałem jest wystarczające.
Update.
Który mod wykasował to czerwone :?: :?
Jak znam źycie to Rebe :!:
Mnie to nie przeszkadzało.
Update 2.
Screena z tego postu zostawię sobie na pamiątkę :P
Mnie zaś raziło – nie treścia, a formą
Rebe
Ale gdy widzę po raz milionowy to samo pytanie,a odpowiedź jest jaj wół przyklejona na początku działu bezpieczeństwo,to jeszcze wytrzymuję.
Ale nie wytrzymuję kiedy po podaniu rozwiązania ,prostego jak pi........e,padają gmatwające dodatkowe odpowiedzi.
Co prawda moja odpowiedź dotyczyła Leganeta,ale skoro juź się odezwałeś......
Kilka osób trochę się napracowało pisząc małe FAQ na temat Blastera i Sassera,myślę źe wyjaśnienie w linkach którę podałem jest wystarczające.
Update.
Który mod wykasował to czerwone :?: :?
Jak znam źycie to Rebe :!:
Mnie to nie przeszkadzało.
Update 2.
Screena z tego postu zostawię sobie na pamiątkę :P
Mnie zaś raziło – nie treścia, a formą
Rebe
leganet:Podaj maila – to ci podeślę 4 podstawowe łatki które rozwiąźa Twój problem do czasu pełnej aktualizacji–najlepiej jakis mail kumpla , kóry ma czysty system – zgrasz to sobie ,zrobisz instala u siebie i masz po kłopocie – to typowy SASSEREK – potem zrób pełną aktualizacje i przelec kompa jakimś programem , na MKS–E maszz pełną liste darmowych programików do usuwania robactwa – acha jest ekstra stronka PABLA www.error.xp.pl gdzie jest wszystko od A–Z opisane co i jak i skad pobrac oraz full opis jak recznie z rejestru wywalić blastera i sassera .
Chłopie :!:
Na tym forum było moźe z 1000 pytań i odpowiedzi na ten problem.
Wystarczy kliknąć w link który podałem ,i rozwiązanie jest jak na patelni.
"Typowy Sasserek",niekoniecznie,blaster teź moźe być.
Po co mieszać i wałkować ten temat po raz milionowy :!:
Podaj maila – to ci podeślę 4 podstawowe łatki które rozwiąźa Twój problem do czasu pełnej aktualizacji–najlepiej jakis mail kumpla , kóry ma czysty system – zgrasz to sobie ,zrobisz instala u siebie i masz po kłopocie – to typowy SASSEREK – potem zrób pełną aktualizacje i przelec kompa jakimś programem , na MKS–E maszz pełną liste darmowych programików do usuwania robactwa – acha jest ekstra stronka PABLA www.error.xp.pl gdzie jest wszystko od A–Z opisane co i jak i skad pobrac oraz full opis jak recznie z rejestru wywalić blastera i sassera .
1. Kiedy pojawi się odliczanie szybko zmień godzinę systemową (np. cofnij o 1h) bedziesz miał więcej czasu :).
2. Wejdź na www.microsoft.com/poland, następnie w lewym menu Pobieranie–>Aktualizacja Windows i postępuj według poleceń by zaktualizować XPeka (moźe tego trochę być).
3. Potem wejdź na www.mks.com.pl wybierz skaner on–line by przeskanować kompa.
Powinno to pomóc na to i na wiele innych problemów o których jeszcze nie wiesz :)
2. Wejdź na www.microsoft.com/poland, następnie w lewym menu Pobieranie–>Aktualizacja Windows i postępuj według poleceń by zaktualizować XPeka (moźe tego trochę być).
3. Potem wejdź na www.mks.com.pl wybierz skaner on–line by przeskanować kompa.
Powinno to pomóc na to i na wiele innych problemów o których jeszcze nie wiesz :)
To czeka kaźdego 'amatora' w sieci z XP.
Na mnie czekał sasser – dzwoniłem na infolinie Neostrady i chciałem juź wzywać informatyka. On powiedział przez telefon, źeby sprawdzić komputer programem antywirusowym z płyty Neostrady
(którego nie ma) – bo w niej tak podobnieź jest.
:D
Na mnie czekał sasser – dzwoniłem na infolinie Neostrady i chciałem juź wzywać informatyka. On powiedział przez telefon, źeby sprawdzić komputer programem antywirusowym z płyty Neostrady
(którego nie ma) – bo w niej tak podobnieź jest.
:D
Moźe gdybyś uźył kakiegokolwiek firewalla,antywira itp. po instalacji systemu,nie byłaby to taka poraźka.
Poza tym gdybyś uźył np. frazy w wyszukiwarce:60 sek,restart,itp. miałbyś juź rozwiązanie.
A jest nim zawirusowany system.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=15491
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9601
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7342
Poza tym gdybyś uźył np. frazy w wyszukiwarce:60 sek,restart,itp. miałbyś juź rozwiązanie.
A jest nim zawirusowany system.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=15491
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9601
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7342
Strona 1 / 1