Pomocy!!!

Witam wszystkich i od razu proszę o wyrozumiałość. Zawsze czytam zanim zapytam. Jednak dzisiaj jest pilna sprawa. Uruchomiłem kreatora konfiguracji sieci i zaraz po zakończeniu działania spieprzyło się wszystko. Znaczy mam dostęp do netu ale nie działa mi np. GG i dc++. Pal licho dc ale gg jest moim oknem na świat. Dzięki niemu mam info o uczelni a teraz rozpoczęcie semestru. Bez niego będę miał problemy. błagam o pomoc!!!

Odpowiedzi: 5

wyglada nato ze nie dziala p2p. sprobuj np tlena, sprawdz czy masz zalaczonego icf'a. kreator domyslnie zaznacza przy tworzeniu polaczenia, zeby chronic. moze to tylko ta pierdolka.
Szymon Grabiński
Dodano
25.09.2004 21:28:31
Mój administrator nie postawił jeszcze proxy. Sieć myślę źe jest ok. ja mam numer 192.168.0.1 sąsiad 192.168.0.2. To jedna karta, zwykła siecówka. Mam jeszcze drugą, radiową. Tam teź jest ustawione ok. Nigdy nie było takiego problemu. Najdziwniejsze źe wszystko hula. Oprócz gg i dc++. obydwa ustawione są bez proxy.
Tuturu
Dodano
25.09.2004 21:01:04
Reczne ustawianie to nic trudnego a i czasami rozwiazuje pewne problemy. Zapoznaj sie prosze z linkowanym postem w przyklejonym u samej gory tego dzialu temacie. Sprobuj ustawic recznie.

Probowales zmienic ustawienia w GG ? Bez proxy czy tez z proxy ? To samo w DC.
EL NINO
Dodano
25.09.2004 20:31:39
nie o to chodzi. mam dwie karty sieciowe. Na drugiej karcie wisi sąsiad, ale nie ma dostępu do netu.gdy nie uruchomię kreatora, nie widzę jego udostępnionych plików. Dlatego uruchomiłem kreatora. I wszystko jest ok. widzę jego pliki, on widzi moje, stronki się otwierają a gg nie działa i niedziała dc++.
Tuturu
Dodano
25.09.2004 20:14:18
Dlaczego kreator ? Nie mozesz zobic tego recznie ? Co z ustawieniami polaczenia w samym GG ? Jakies proxy ? Jak sie laczysz ?
EL NINO
Dodano
25.09.2004 20:00:16
Tuturu
Dodano:
25.09.2004 19:51:35
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1