pomocy

ostatnio zaczely mi sie dziwne rzyczy dziac na kompie, progrmay same sie wylaczaja z niewiadomych przyczyn, komp co chwile sam sie wylacza (to nie jest worom blaster).wczesniej gdy mi sie kompa sam wylaczal to po ponownym uruchomieniu pokazywalo sie okienko ze wystapil jakis tam blad krytyczny, teraz tego nie ma, dla windows'a wszystko jest ok. przelecialem caly dysk mks'em online i faktycznie wykryl mase trojanow (ponad 1000) ale wykasowanie ich nic nie pomoglo. zainstalowalem od nowa system i sytuacja rowniez nie ulegla zmianie (prgramy nadal sie wylaczaja, kompa nadal sie restartuje). zapomnialem dodac ze komp wylacza sie nawet podczas ladownia windowsa (po prostu sie restartuje). moze mi ktos powiedziec co sie dzieje? czy taka sytucja moze miec podloze sprzetowe? z gory dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 3

Podstawowe pytanie :

Czy robiłeś nakładkę ( naprawę sytemu ), czy instalacje Os`a na czystym sformatowanym dysku ( wszystkie partycje ) :?:

Jeśli ( cały ) dysk nie był formatowany a tylko domyślna partycja to nie ma co się dziwić takiemu stanowi rzeczy.

Zformatuj cały HDD, zainstaluj na nowo OS`a i sprawdz czy po czystej instalacji nie występują problemy ( instalacja samego Os`a ).

Zaraz do instalacji włącz firewala systemowego i zainstaluj firewall`a software`owego + silnik antywirusowy ( obowiązkowo aktualizacja sygnatur ) i wykonaj skanowanie.
Później instaluj wszystkie swoje aplikacje, jeśli w jednej z nich zdajduje się kod źródłowy bakcyla monitor AV Cię o tym powiadomi.
W ten sposób weliminujesz podajrzenie awarji sprzetu.

Jeśli po instalacji nie będzie źadnych alarmów ze strony monitora AV a restarty nadal będą się pojawiać to winy naleźy doszukiwać się w Hardware.
McScr@by
Dodano
11.04.2004 18:16:09
mój kumpel miał to samo i byla to wina dysku twardego.
kwak
Dodano
11.04.2004 16:04:35
Jeźeli załoźyć, źe systme jest "czysty' to własnie sprźet zostaje – zasilacz, RAM, dysk – w tej chyba kolejności – Jeźeli uda Ci się wejść do systemu to odznacz w mój komputer –zaawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie – w wypadku awari uruchom ponownie ( lub podobny wpis ).
Wtedy będzie się BSOD pokazywał z opisem przyczyny błędu, o ile system będzie ją mógł ustalić.
Rebe
Dodano
11.04.2004 15:35:47
Anonymous
Dodano:
11.04.2004 14:30:39
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1